Отидете към основна версия

6 037 61

Toyota опроверга слуховете за FT-86

  • toyota ft-86

Японците от Toyota опровергаха появилите се по-рано слухове относно отлагането на дебюта на модела FT-86. Топ мениджърите на спортното подразделение на марката Шигеюки Хори и Казуо Окино заявиха съвсем официално, че автомобилът ще се появи на бял свят точно по график - през ноември тази година.

Преди време усилено се заговори, че премиерата на колата ще бъде отложена заради желанието на инженерите да изменят външния и вид. Мнозина от феновете на марката не бяха доволни от прекалено слабата агресия, която излъчва FT-86.

Въпреки това Шигеюки Хори и Казуо Окино казаха пред медиите, че серийният автомобил практически няма да се отличава по нищо от концепта. Менидърите на Toyota споделиха още, че въпреки спекулациите не се предвижда хибриден вариант на FT-86. Фирмата работи по проект за създаването на спортен хибрид, но FT-86 няма никакво отношение към него.

Прототипът FT-86 беше представен миналата година на автомобилното изложение в Токио. Под капака се монтира двулитров опозитен двигател с мощност 200 к.с. Серийната кола се явявя идеологичен приемник на легендарния модел AE86. Планира се иновацията да се продава и под марката Subaru. Цената ще е около $29 000.

По непотвърдени слухове от Toyota имат намерение впоследствие да пуснат на пазара и по-евтина версия. Тя ще се оборудва с 1.5-литров мотор с мощност 110 к.с. и ще се появи в продажба година след дебюта на FT-86. Шигеюки Хори и Казуо Окино обаче не казаха нищо по отношение на този проект.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mitsubishi Eclipse отново на конвейера?

      Четвъртото поколение на Mitsubishi Eclipse е вече история. През август от поточните линии в завода на компанията град Нормал, щата Илино ...
    06.10.2011
    11 963
    7