Отидете към основна версия

3 062 9

Mitsuoka анонсира нова версия на Himiko

  • mitsuoka himiko

Японската компания Mitsuoka, скандално известна с реплики на известни автомобили, представи своето ново творение. Става дума за специалната версия на роудстъра Himiko, построена на базата на Mazda MX-5. Най-характерната черта на новата разновидност е, че тя разполага с мек сгъваем покрив.

Иновацията е силно повлияна от досагашния кабриолет на марката, носещ названието Himico Classic Edition, таванът на който обаче е твърд със сервоуправление. Окраската на новия автомобил с мек покрив е същата - двуцветна. Основният черен цвят е умело гарниран с червено и хромирани елементи.

Интериорът е доста сходен с този на донора Mazda Mx-5, като различията са в тапицерията на салона и декоративните дървени елементи. Този роудстър разполага с удължена прадна част, като целта е да наподобява на изделията на британската фирма Morgan.

Двигателят е двулитров четирицилиндров и отново е заимстван от Mazda. В зависимост от трансмисията мощността му варира в диапазона 162 - 170 к.с. Изборът на скоростни кутии включва петстепенна механична и шестстепеннен автомат.

Автомобилът ще бъде произведен в тираж от само 20 екземпляра, всеки от които е с цена 43 400 евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Mitsuoka Himiko

    Mitsuoka с право се смята за най-любопитната японска марка. Специализирана е в персонализирането на серийни модели в духа на британската автомобилна ш ...
    13.12.2008
    839
    0