Отидете към основна версия

5 963 9

Немци възродиха Austro Daimler

  • austro daimler-
  • bergmeister-
  • adr 630 shooting grand

На конкурса за автомобилна елегантност във Вила д'Есте, Италия, се състоя премиерата на първия модел на възродената предвоенна марка Austro Daimler. Bergmeister ADR 630 Shooting Grand е ловно комби с хибридно задвижване, което може да измине 250 км на ток и ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди.

Австро-унгарският производител Austro-Daimler съществува от 1899 г. като подразделение на немската компания Daimler-Motoren-Gesellschaft, а през 1934 г. става част от конгломерата Steyr-Daimler-Puch. През 70-те и 80-те години на миналия век под тази марка се продават велосипеди, докато наскоро от германската Ideenion Automobil AG решават да я възродят с първоначалния ѝ предмет на дейност.

Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand е съвременна интерпретация на едноименния модел, произвеждан между 1931 и 1934 г., от който е наследил дългия преден капак. Двувратото комби е построено на алуминиева пространствена рама и тежи 1 650 кг.

Новият Austro Daimler е оборудван с хибридна силова установка, наречена SERIPA. Състои се от шестцилиндров бензинов двигател и три електромотора със системна мощност 1 198 к.с. и въртящ момент 1 600 Нм.

Батериите на Bergmeister ADR 630 Shooting Grand поддържат 150-киловатови зарядни устройства, а общият пробег с пълен акумулатор и резервоар достига 1 000 км. Шофьорът има на разположение 30 работни режима на бордовата електроника, които променят настройките на автомобила в зависимост от пътните условия.

Новото ловно комби на възродения Austro Daimler ще се произвежда в ограничен тираж. Цената все още не е известна, но най-вероятно ще бъде безобразно висока заради колекционерския статут на модела.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини