27 Май, 2019 12:02 5 945 9

Немци възродиха Austro Daimler

  • austro daimler-
  • bergmeister-
  • adr 630 shooting grand

На конкурса за автомобилна елегантност във Вила д'Есте, Италия, се състоя премиерата на първия модел на възродената предвоенна марка Austro Daimler. Bergmeister ADR 630 Shooting Grand е ловно комби с хибридно задвижване, което може да измине 250 км на ток и ускорява от 0 до 100 за 2.5 секунди.

Австро-унгарският производител Austro-Daimler съществува от 1899 г. като подразделение на немската компания Daimler-Motoren-Gesellschaft, а през 1934 г. става част от конгломерата Steyr-Daimler-Puch. През 70-те и 80-те години на миналия век под тази марка се продават велосипеди, докато наскоро от германската Ideenion Automobil AG решават да я възродят с първоначалния ѝ предмет на дейност.

Austro Daimler Bergmeister ADR 630 Shooting Grand е съвременна интерпретация на едноименния модел, произвеждан между 1931 и 1934 г., от който е наследил дългия преден капак. Двувратото комби е построено на алуминиева пространствена рама и тежи 1 650 кг.

Новият Austro Daimler е оборудван с хибридна силова установка, наречена SERIPA. Състои се от шестцилиндров бензинов двигател и три електромотора със системна мощност 1 198 к.с. и въртящ момент 1 600 Нм.

Батериите на Bergmeister ADR 630 Shooting Grand поддържат 150-киловатови зарядни устройства, а общият пробег с пълен акумулатор и резервоар достига 1 000 км. Шофьорът има на разположение 30 работни режима на бордовата електроника, които променят настройките на автомобила в зависимост от пътните условия.

Новото ловно комби на възродения Austro Daimler ще се произвежда в ограничен тираж. Цената все още не е известна, но най-вероятно ще бъде безобразно висока заради колекционерския статут на модела.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Авто спеца

    21 8 Отговор
    Какво е сега това? Ягуар с друга емблема!

    Коментиран от #2, #5

  • 2 гнида

    11 19 Отговор

    До коментар #1 от "Авто спеца":

    Някакъв немски урод ! Ягуарите притежават стил , аз съм собственик на такъв и мога да го потвърдя !
  • 3 РПГ

    27 2 Отговор
    Ловна комби? Вероятно грешен превод на shooting...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Отговор

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Авто спеца":

    Mercedes SLS с различни фарове и стопове, и твърд таван, малко по-издължен на зад. Поиграли са си с електродвигателчетата и батерииките. A shooting brake означава комби, в случая с две врати. Поне са се научили да не трошат маса пари за първоначални разработки като майбаха, ами да ползяат каквото има за по-евтино.
  • 6 куку руку ку

    7 1 Отговор
    Ммм, ново возило за Круела Девил?
  • 7 AUDI

    2 0 Отговор
    Доста интересен , не бих казал красив дизайн... но все пак както "авторът" е "написал" това е ловно комби , така че :D
  • 8 гост

    6 1 Отговор
    Поредната простотия , ама нали все някой ще си я купи и той не знае за какво.
  • 9 Българин

    0 0 Отговор
    Старата кола е в пъти по красива и стилна от новата.Класиката е вечна.