Отидете към основна версия

18 464 49

Колите на най-богатата жена в Русия

  • русия-
  • кмет-
  • юрий лужков-
  • елена батурина

Може би сте обръщали внимание, че в ежегодните класации за най-богат човек на планетата рядко присъства женско име. Според едно проучване на портала Autovisio едва 2% от милиардерите в света са жени. От тези два процента третата по богатство жена е рускинята Елена Батурина. Тя е по-известна с това, че е съпруга на кмета на Москва Юрий Лужков, но всъщност е изчислено, че заработва 1 100 пъти повече пари от него. В момента състоянието й се изчислява на $2.9 милиарда.

Кариерата си Батурина започва като обикновена работничка в завод. После става секретарка и изведнъж (незнайно как) през 1991 година основава компанията "Интеко". Първоначално фирмата се занимава с производство на мебели, но впоследствие разширява дейността си и става лидер на пазара на строителни материали. Сега новата й компания "Патриот" се занимава със строеж и развитие на достъпни жилища. Интересно е и едно от основните хобита на тази богата жена. То е свързано с автомобилите.

На автопарка на Елена Батурина може да завиди всеки богат колекционер. Точната цифра на луксозните и редки возила на Батурина не е известен, но в гаража й присъстват бижута като Mercedes-Benz S220 от 1957 година, Talbot 95 от 1934 година, Porsche Cayenne Turbo S (2005), Mercedes-Benz S600 (2007), Mercedes-Benz ML 63AMG (2007), Maybach 62 и още много други.

Семейството на Елена Батурина ежегодно участва в съревнованието за класически автомобили Mille Miglia. Условие за участие в тази надпревара е да притежаваш кола, произведена през периода от 1927 до 1957 година, когато са се провеждали реалните гонки.

Специално за това събитие Батурина се сдобива с автомобил Mercedes-Benz 300 SL Gullwing Coupe, производство 1956 година, както и с рядък Aston Martin от 1936 година и ЗиС 110, произведен в СССР през далечната 1951 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини