Отидете към основна версия

3 436 50

Най-скъпият McLaren се запали по време на тестове

  • mclaren-
  • speedtail

Speedtail е най-новото попълнение в моделната гама на британската марка, като колата има амбиции да се превърне в най-скъпата и най-бързата, както и да стане своеобразен идеологичен приемник на култовия модел F1.

Както вече ви информирахме, дизайнът на McLaren Speedtail е дело на талантливия българин Алекс Алексиев и ще бъде пусната в серийно производство през следващата година. Сега обаче, по време на тестове екземпляр от Speedtail се самозапали, но бързо бе загасен от пожарникари.

Потърсихме Алекс за коментар по темата и се оказа, че всъщност изгорялата кола е прототип. Тоест не е оборудвана със стандартния хибриден силов тракт с мощност 1050 к.с., а с по-малък електромотор, служещ само за предвижване с ниска скорост. Най-вероятно този електромотор е дефектирал и е довел до пожара.

Иначе, колата е съхранила култовият триместен салон от F1, задвижва се от хибриден силов тракт с мощност 1 050 конски сили и развива скорост от 402 км/ч. От модела Speedtail ще бъдат направени 106 екземпляра, всеки от които ще се продаде за сума от по 2.1 млн. щатски долара. Всички 106 бройки вече са капарирани.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Свързани новини