Отидете към основна версия

17 196 33

Новият Ford Focus ST e много по-бърз от 0 до 100

  • ford-
  • focus-
  • st

Компанията Ford публикува видео с ускорението на новата генерация Focus ST от 0 до 100 километра в час. С поставената задача автомобилът се справя за 5-7 секунди - точно толкова, колкото бяха обявили представителите на марката при статичната премиера на модела. Това е с почти секунда (0.8) по-добро постижение, отколкото на досегашния Focus ST.

Комби версията на Focus ST прави същото упражнение за 5.8 секунди. Бензиновите ST са оборудвани с 2.3-литрови двигатели с мощност 276 конски сили. Новата ST версия е представена и с дизелов мотор във вариантите хечбек и комби. Моторът тук е двулитров с мощност 190 конски сили и ускорява наточените хечбек и комби до 100 км/ч за 7.6 и 7.7 секунди, съответно.

Максималната скорост на бензиновите ST е 250 км/ч, а на дизеловите - 220 км/ч. Всички данни се отнасят до автомобили, оборудвани с механични скоростни кутии. Версиите с автомати Adaptive Shift Scheduling ще се появят през есента на тази година. Още нещо любопитно е, че автомобилите са оборудвани с електронен диференциал с повишено триене еLSD, както и с адаптивни амортисьори CCD.

Като опция ще е достъпен и пакет Performance със състезателен режим на работата на електрониката и с лаунч контрол. Бензиновият ST има и системата anti-lag, която е заимствана от суперкара GT и пикапа F-150 Raptor и която, в определени режими (Sport и Track) държи дроселите отворени, поддържайки скоростта на въртене на турбокомпресора.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини