Отидете към основна версия

2 336 12

Футболни запалянковци потрошиха салон на Ducati

  • ducati-
  • погром-
  • футбол-
  • запалянко

Футболни фенове от алжирски произход отпразнуваха победата на националния си отбор над тима на Кот д'Ивоар, като устроиха погром на представителството на италианската мотоциклетна марка Ducati в Париж. Вандализирани са били и други търговски обекти във френската столица.

Запалянковците потрошили витрините на салона и изнесли мотоциклетна екипировка като ръкавици и шлемове. Откраднати били и няколко байка, като точният им брой все още се установява.

Националният отбор на Алжир се класира за полуфиналите в турнира за Купата на африканските нации след победа над Кот д'Ивоар с изпълнения на дузпи. Неясно защо обаче безредиците са избухнали в Париж при положение, че мачът се игра в Египет.

За да разгони побеснялата тълпа, полицията е използвала сълзотворен газ. При сблъсъците по парижките улици са пострадали 20 служители на реда. Колко пострадали има сред футболните запалянковци не се съобщава.

Задържани са 43 нарушители в Париж и 31 в други френски градове, където алжирските фенове са "празнували". Министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер нарече поведението на чуждестранните гости "неприемливо".

Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.

Свързани новини