Last news in Fakti

17 Ноември, 2020 16:40 3 501 11

Lamborghini и Ducati се сливат

  • volkswagen-
  • lamborghini-
  • ducati-
  • italdesign

Ръководството на Volkswagen разглежда възможността да слее Lamborghini, Ducati и Italdesign в единна структура, която би заинтересовала по-широк кръг от потенциални купувачи, съобщава Automotive News, позовавайки се на председателя на управителния съвет на VAG Херберт Дис.

Слухове за възможната продажба на Lamborghini се носят от година насам. Италианската компания трябваше да бъде преобразувана в отделно юридическо лице през 2020 г., но сериозни купувачи явно липсват и от Volkswagen са решили да добавят като "бонус" култовия производител на мотоциклети и легендарното дизайнерско студио.

През следващите пет години VAG планира да инвестира не по-малко от $86 млрд. в електрически, хибридни и цифрови технологии. Концернът се нуждае спешно от свеж капитал, какъвто смята да набави с продажбата на компаниите, придобити по времето на Фердинанд Пиех в края на 90-те години на миналия век.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ауууууу

    18 5 Отговор
    В скоро време и Ламборгини ще е китайско!

    Коментиран от #5

  • 2 Рено Фен

    18 11 Отговор
    Последни опити на полубанкротиралата държавна перачница Фай Вйе да оцелее.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 гост

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Фен":

    Оо , чакай , тепърва предстоят Бентли , Бугати , че дори и Сеат !! А на Порше след електрическия Макан предстои да пусне градски мини кросоувър в класа на Нисан Джоук , всичко в името на бройките , хахах !!
  • 4 гост

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Фен":

    А в това време , докато ВАГ се чуди откъде да събере някой долар , Тесла за ден вдига цента си с над 40 милиарда , колкото половината от цялата цена на ВАГ !!
    Акциите на американския производител на електромобили Tesla Inc поскъпват с 11% преди началото на редовната борсова сесия във вторник, добавяйки по този начин около 40 млрд. долара към пазарната капитализация на концерна, съобщава Ройтерс. Поредният ръст в стойността на акциите на производителя влива допълнително пари и към личното състояние на основателя и главен изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск.

    S&P Dow Jones Indices потвърди, след като борсата приключи търговията в понеделник, че ще добави компанията към основния индекс на Wall Street S&P 500 от 21 декември. Пазарната капитализация на Tesla в размер на 400 млрд. долара е стократно по-висока от тази на по-малките компании в рамките на S&P, сочат данни на Refinitiv, което потенциално я прави най-голямото по рода си попълнение в индекса.

    Tesla ще бъде и един от най-влиятелните компоненти в индекса с тежест, която е около тези на Berkshire Hathaway Inc., Johnson & Johnson и Procter & Gamble Co. Компонентът е толкова голям, че S&P Dow Jones Indices заяви, че търси обратна връзка от инвестиционната общност, за да определи дали Tesla трябва да се добави наведнъж или на две отделни части. Компанията, която Tesla ще замени в индекса, ще бъде посочена по-късно, посочи операторът на индекса.

    Коментиран от #6

  • 5 Хи хи

    7 12 Отговор

    До коментар #1 от "Ауууууу":

    Непродавяеми са както и Бентли Астън Юартин и тн.Няма смисъл вече от тия суперкари при положение че някоя електричка ще те издуха на светофара.
  • 6 Японеца

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Не се радвай на борсова стойност!
  • 7 Пешо Питоня

    0 1 Отговор
    И новата марка ще се казва ЛамбоДукати!

    Коментиран от #8

  • 8 без име

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пешо Питоня":

    Може и Дукаламбо...
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.