Отидете към основна версия

5 310 11

Вижте една от най-големите частни автомобилни колекции в света (ВИДЕО)

  • автомобили-
  • колекция-
  • шейх

Милиардерите от Емирствата неведнъж са ни впечатлявайки, показвайки своите автомобилни колекции, състоящи се основно от суперкари и от всевъзможни елитни возила, но колекцията, която ви показваме сега е умопомрачителна, дори и по арабските стандарти.

Видеото с една от най-големите частни автомобилни колекции беше показано от екипа на Кен Блок Hoonigan. На него се вижда събрани на едно място всички знаменити спортни автомобили от последните 30 години, като само от хиперкара Bugatti Veyron в колекцията има няколко бройки.

По-лесно е да ви разкажем кои от суперавтомобилите на нашето време ги няма в колекцията, отколкото да изброяваме всички налични коли в нея. Гаражът на този шейх е наистина огромен, като в него има и няколко ретро автомобила, сред които реплика на Benz Motorwagen от 1886-а и Mercedes 300 SL Gullwing.

В гаража на шейха от Абу Даби чинно стоят екземпляри като Ferrari F40, F50, Enzo и LaFerrari, Porsche 911 GT1, Carrera GT и 918, Lamborghini Aventador и Veneno, Mercedes CLK-GTR, Maserati MC12, Bugatti EB110 и Chiron, Jaguar XJ220 и даже Vector W8.

Интересното е, че повечето автомобили са чисто нови - с нулев пробег. Друга любопитна подробност е, че въпросният шейх използва за ежедневни нужди още едно Ferrari F40, а за пустинята има подготвени всевъзможни версии на Toyota Land Cruiser и Land Rover Defender. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини