22 Юни, 2022 14:17 7 200 7

Колекция от редки френски автомобили, бе намерена в стара плевня (ВИДЕО)

  • френски автомобили-
  • редки коли-
  • ретроавтомобили-
  • колекция

Колите, които са произведени през средата на миналия век ще бъдат продадени на търг

Колекция от редки френски автомобили, бе намерена в стара плевня (ВИДЕО) - 1

В мрежата беше публикувано видео, заснето на територията на имението на френския инженер Пиер Херон. Колекцията на мъжа съдържа десетки класически автомобили от средата на миналия век, които той колекционира от 1965 до 1973 година.

Повечето превозни средства с години са покрити с прах и ръжда. Въпреки това, цялата колекция ще бъде разпродадена по време на търга, който ще се проведе като част от 24-те часа на Льо Ман през 2022 г.

Сред редките коли на колекционера са един от 15-те Talbot Lago T26 GSL от 1954 г., както и няколко модела на френската компания Delahaye от 1948 г., сред които е и свръхредкият кабриолет El Glaoui.

Освен това в колекцията на Пиер Херон има испанско купе Hispano-Suiza Type 49 от 1928 г., което все още е запазено във фабрично състояние. С оглед на дългия престой всички автомобили се нуждаят от сериозно възстановяване. За най-скъпото возило организаторите на търга се надяват да получат над 200 000 евро. Вижте повече.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биби войвода

    2 8 Отговор
    Тиа жабари ако подадеме дрътио дали че го земат деа?
  • 2 мекият макарон

    3 2 Отговор
    На г-жа Макароница старите коли!
  • 3 Механик

    14 1 Отговор
    Е това си е истинско богатство. Дано имат пари, за да реставрират напълно тия машини. Те го заслужават. Това са коли с души, а не сегашната конфекция със сънителните екстри и отвратителен дизайн.

    Коментиран от #4

  • 4 гражданин

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Механик":

    След 100 години някой като теб и на днешните ще вика "коли с души"!

    Коментиран от #5

  • 5 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "гражданин":

    Да ти обеснявам ,няма смисъл пак няма да разбереш какво е "душа" на една ретро кола и защо хората ги колекционират.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Класика

    1 1 Отговор
    Колите са измислени!!!! Едно време още или както се казва в баналния лав: " от време оно " !!! Измислени до съвършенство! Още от времето на Фолксваген Костенурка всичко е изпипано до съвършенство и това е понятието и синоним за думата - кола!!!!!!!!!!! И всичко по колите е приключило и изчерпано с Лада Нива класик и Лада Нива Урбан "Легенд" с 5 врати и пластмасовите брони!!! За нея гласи единствената вярна поличба:-. Съвършенството не търпи промяна... Новите джипове и коли са скрап с електроника!!!! ...старите коли са златни,а новите са със съмнително качество! Точка и край! Амин.....