Отидете към основна версия

6 349 10

SUV за богаташи с девет врати

  • hiphi 1

Бившият ръководител на специалните проекти в Jaguar Land Rover Марк Стентъм оглави един нов проект, представляващ умен електрически всъдеход. Инвестицията е на китайския стартъп Human Horizons.

Иновацията се нарича HiPhi 1 и демонстрира как ще изглежда първият сериен автомобил на китайската компания, който трябва да се появи на бял свят през 2021 година. Любопитното е, че колата разполага с уникален автономен режим.

За целта е снабдена с 562 датчика и използва система за свръзка V2X. Достъпът в салона е строго контролиран от камери с лицево разпознаване, а автомобилът разполага с... девет врати с електрически механизми за отваряне и затваряне.

Вратите са без дръжки, като се отварят автоматично след въпросното лицево разпознаване. Дизайнът е съобразен с китайските пазари, а коефициентът на въздушно съпротивление 0.28. Местата в салона са шест - на три реда по две кресла.

Оборудването ще е изключително високо, използваните материали ще са възможно най-качествените, а сглобката, според Стентъм, ще е като на доказаните премиум автомобили. Ще се предлага и вариант с четири задвижващи колела.

За движението ще отговаря електромотор с мощност 268 конски сили, като ускорението до 100 ще става за 3.9 секунди. Агрегатът ще се захранва от акумулаторен блок с капацитет 96 кВт часа, а автономният пробег ще е 650 километра.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.

Свързани новини