Last news in Fakti

2 Август, 2019 12:10 6 345 10

SUV за богаташи с девет врати

  • hiphi 1
SUV за богаташи с девет врати - 1

Бившият ръководител на специалните проекти в Jaguar Land Rover Марк Стентъм оглави един нов проект, представляващ умен електрически всъдеход. Инвестицията е на китайския стартъп Human Horizons.

Иновацията се нарича HiPhi 1 и демонстрира как ще изглежда първият сериен автомобил на китайската компания, който трябва да се появи на бял свят през 2021 година. Любопитното е, че колата разполага с уникален автономен режим.

SUV за богаташи с девет врати

За целта е снабдена с 562 датчика и използва система за свръзка V2X. Достъпът в салона е строго контролиран от камери с лицево разпознаване, а автомобилът разполага с... девет врати с електрически механизми за отваряне и затваряне.

Вратите са без дръжки, като се отварят автоматично след въпросното лицево разпознаване. Дизайнът е съобразен с китайските пазари, а коефициентът на въздушно съпротивление 0.28. Местата в салона са шест - на три реда по две кресла.

SUV за богаташи с девет врати

Оборудването ще е изключително високо, използваните материали ще са възможно най-качествените, а сглобката, според Стентъм, ще е като на доказаните премиум автомобили. Ще се предлага и вариант с четири задвижващи колела.

За движението ще отговаря електромотор с мощност 268 конски сили, като ускорението до 100 ще става за 3.9 секунди. Агрегатът ще се захранва от акумулаторен блок с капацитет 96 кВт часа, а автономният пробег ще е 650 километра.

SUV за богаташи с девет врати


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тост

    19 2 Отговор
    Богаташите ли са с 9 врати?Не разбрах заглавието...

    Коментиран от #3, #6

  • 2 гост

    7 3 Отговор
    Предполагам и с маса не по-малко от 2т., което пък няма как да ти даде разход от 14квч на 100км. Хвърлят ги едни прототипи, едни измислици, които ако стигнат някога до пазара ще се чудят защо не се продават. Тесла е единствената компания, която се държи и то пак е на загуба, но с новите си разработки и шансове за успех в бъдеще задържа интереса и акционерите си, ако бе традиционен производител отдавна щеше да е фалирала. Защо не се фокусират върху масовото търсене на евтини електрички за ежедневието, прости, без екстри, без новости, само една голяма батерия и красив дизайн, а не висококачествен, просто красива кола. Дайте една батерия с 80-90квч в седан/хечбек/ван с 200кс и много място на цена от 25х.евро и гледайте какво ще става, важно е да има и бърз заряд от поне 150кв на час, за да не висиш повече от 20-30мин при нужда.
  • 3 Vjjvuvuc

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Тост":

    Ми да, ако нямаш 9 врати и 3 уши не можеш да си го купиш.
  • 4 123

    6 2 Отговор
    абе тоя джип отваря и вратите към рая :)

    кой пише тия заглавия бе братче
  • 5 Giuseppe Busso

    12 2 Отговор
    Дано тия 562 датчика не са Бош, че....

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ганьо

    3 0 Отговор
    Освен неоторизиран достъп моделът предлага и защита от неоторизиран секс посредством огромна средна конзола.
  • 8 Тост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "onq s konq":

    Пиш ми яшката!
  • 9 Random

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Giuseppe Busso":

    Ти да видиш ако лукас вземат че ги възродят и почнат да произвеждат пак... Неслучайно са известни като "prince of darkness"
  • 10 Манго

    3 0 Отговор
    Да пратят рекламните брошури в парламента, веднага ще съберат поръчки, само да изчакат до септември, че всички са в Гърция да си починат от лапането на еврофондове.