Отидете към основна версия

20 211 11

Колите на един от най-скъпоплатените пилоти от Ф1

  • даниел рикардо-
  • формула 1-
  • автомобили

Става дума за пилота на Renault Даниел Рикардо, който е един от най-високоплатените спортисти във Формула 1. Според неофициални данни, договорът му с Renault за две години предвижда Рикардо да получи сума от 60 млн. евро.

Така, Рикардо се нарежда с Хамилтън и Фетел сред най-добре платените пилоти в най-бързото автомобилно шоу. Знаете ли обаче какви коли кара и притежава австралиецът? Отговорите ни дават от Top Gear, които направиха едно неформално интервю с пилота. Оказва се, че заради контракта му с Renault, Даниел няма право да управлява друг автомобил, освен тези на Режията.

Така той се задоволява с едно свръхнаточено Clio V6, но пък в гаражите му съвсем не са паркирани само коли на френския производител. Рикардо споделя, макар и неохотно, че съвсем наскоро е купил класическото Ferrari 275 GTS. Той не назовава цена за въпросния екземпляр, но такива коли се продават за суми от порядъка на два милиона евро.

Още нещо любопитно е, че Рикардо, все още докато е пилот на Red Bull, си поръчва хиперкарът Aston Martin Valkyrie и въпреки че напуска отбора, не се отказва от поръчката си, разработена в сътрудничество с бившите му работодатели.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 27 гласа.

Свързани новини