Отидете към основна версия

11 947 25

Ferrari плаши моделиер със съд заради голотии

  • ferrari-
  • 812 fuperfast-
  • филип плейн

Известният немски моден дизайнер Филип Плейн ще трябва да изтрие от профила си в Instagram неприлични снимки, на които се вижда новото му Ferrari, или ще се срещне с адвокатите на компанията в съда, заплашиха от Маранело. Според италианския производител кадрите с разголени момичета подривали репутацията на марката.

Плейн, чиито дрехи и обувки са абсолютен хит сред звездите на шоубизнеса и спорта, е клиент на Ferrari повече от десетилетие. Наскоро моделиерът си купил поредното "конче" - отровно зелено 812 Fuperfast - и решил да се похвали с фотосесия, на която се виждат кецове в същия цвят от новата му колекция на капака на мотора.

На част от снимките обаче се виждат дами в оскъдно облекло, алкохол и други атрибути от живота на богатия ерген, което според Ferrari накърнява грижливо изграждания имидж на марката. В писмо, изпратено от адвокатска кантора, която представлява интересите на компанията, се настоява снимките да бъдат изтрити в срок от 48 часа, за да се избегне разрешаването на въпроса в съда.

"Нашият търговски знак и самият автомобил на кадрите се асоциират с начин на живот, който е напълно несъвместим с възприемането на бранда. Присъстващите на снимките персонажи намекват недвусмислено за секс и използват колата по неприятен и безвкусен начин", гласи писмото, изпратено до моделиера. В отговор Плейн се подиграва с претенциите на Ferrari и се възмущава от несправедливото отношение на марката към редовен клиент като него.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини