Отидете към основна версия

29 838 65

BMW вече не вярва в бензина

  • bmw-
  • електрификация

Досегашният шеф на BMW Харолд Крюгер от утре 16-и август отстъпва мястото си на Оливер Ципзе, според Bloomberg започва нова ера в развитието на BMW и всичко това не е свързано с факта, че Крюгер няма да поднови договора си.

Основното, което го провали, беше, че не бързаше да даде сериозен тласък на производството на електромобили. Продажбите на i3 разочароваха баварците. От първото поколение, което се прави през периода 2013 - 2016 г., са закупени са малко повече от 60 000 автомобила.

Крюгер отказа да харчи пари за промоция на електромобил, още повече, че компанията печели много по-малко от него, отколкото за традиционните автомобили с ДВГ. Това обаче доведе до друг проблем.

От BMW започнаха да напускат инженерите, ангажирани в тази област, пише Ройтерс. Вместо лидер, BMW се оказа на опашката що се касае до иновативните електромобили. Дори Volkswagen, които бяха също така консервативни, ги изпревариха в електрификацията.

Сега, новия шеф ще се заеме активно с една стратегия, която датира от 2017-а. BMW ще представи ново лице. До 2025 г. баварците обещават да пуснат на пазара 25 електрифицирани превозни средства, от които 12 ще бъдат изцяло електрически.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 36 гласа.

Свързани новини