Отидете към основна версия

11 984 21

Volvo подготвя голямо купе

  • volvo-
  • c90-
  • scalable platform architecture

Преминаването на Volvo под китайски контрол не се харесва на много фенове на марката, но си има положителни страни. Шведските инженери получиха доста повече свобода, отколкото им даваха по времената на Ford.

Последните клюки около компанията гласят, че скандинавците разработват голям автомобил с две врати, който ще се конкурира с купетата от сегмента на Mercedes-Benz E-Klasse. Новият C90 ще бъде изграден на платформата Scalable Platform Architecture (SPA), представена на миналогодишния салон във Франкфурт.

Във Volvo възлагат големи надежди на SPA и смятат да я използват за всевъзможни возила от малки хечбекове до големи всъдеходи с цел намаляване на развойните разходи и опростяване на производството. За новата платформа се разработват ново поколение четири- и петцилиндрови двигатели с модулна конструкция. Според експерти обаче за създаването на истински играч в сегмента на големите купета шведите ще се нуждаят от класически осмак.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ще има ли Thema Coupe?

    Lancia произвежда купета на базата на най-големите си модели откак съществува. Традицията бе прекъсната с Thema (1984–1994) и Thesis (2002&nd ...
    13.06.2012
    3 107
    6