Отидете към основна версия

9 726 19

Най-странният автомобил във Франкфурт

  • san yuan-
  • yamaha-
  • франкфурт 2019

Ако не сте чували за марката San Yuan, не сте единствени. Официалната версия гласи, че базираната в Тайван компания е създадена преди цели 35 години в сътрудничество с японската Yamaha, а през 2008-а е получила инвестиция от $30 млн. за създаването на завод в гр. Таоюан.

Това общо взето е цялата налична информация, която предоставят представителите на San Yuan на автосалона във Франкфурт. За сметка на това обаче прототипът на щанда на марката веднага привлича вниманието с нелепия си дизайн.

San Yuan Concept е странна смесица от кросоувър и спортно купе. На пръв поглед дизайнът изглежда оригинален, което не значи непременно приятен. В оформлението се долавя стилистично влияние от Nissan Juke, Toyota CH-R и Audi.

Трите екрана на арматурното табло и централната конзола би трябвало да са черешката на дизайнерската торта, но в стремежа си да сащисат публиката тайванците са прекалили с цветовата комбинация от червено, бяло, златно и хром, комбинирани с амбиентно осветление в синьо, дърво и въглеродни влакна.

От San Yuan не дават никаква информация за техниката, скрита под циркаджийската каросерия. Ако се съди по оборотомера с червена зона след 6 000 об/мин обаче, под предния капак работи конвенционален бензинов двигател, а двата педала говорят за автоматична трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини