Отидете към основна версия

12 094 10

Нов странен патент от Mazda разбуни духовете

  • mazda-
  • роторен двигател
Концепт Mazda RX Vision

Появиха се нови подробности за предстоящата спортна Mazda. Един патент, който марката е заявила във ведомството, разбуни духовете. Става дума за силова структура на каросерията, разполагаща с изключително малък моторен отсек. Патентната рисунка схематично показва пространството под капака, новите зони за деформация и различното окачване.

От това изображение специалистите правят извода, че Mazda разработва новата си спортна кола с ванкелов двигател. Слуховете се подсилват и от факта, че съвсем скоро на Нюрбургринг беше засечена камуфлажна Mazda RX-8. Не е изключено японците да използват свалената преди осем години от производство Mazda за изпитания на новия роторен двигател.

Иначе слухове за възраждането на Mazda RX-8 се появяват периодично от седем години насам, но официалните лица от Mazda са доста сдържани в коментарите си. Последното изказване на изпълнителния директор на Mazda Акира Марумото е от месец юни тази година и гласи, че марката е оставила създаването на нов модел с роторен двигател на заден план. Постъпленията в патентното ведомство обаче говорят друго.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини