Last news in Fakti

20 Септември, 2019 12:01 12 087 10

Нов странен патент от Mazda разбуни духовете

  • mazda-
  • роторен двигател
Нов странен патент от Mazda разбуни духовете - 1
Концепт Mazda RX Vision

Появиха се нови подробности за предстоящата спортна Mazda. Един патент, който марката е заявила във ведомството, разбуни духовете. Става дума за силова структура на каросерията, разполагаща с изключително малък моторен отсек. Патентната рисунка схематично показва пространството под капака, новите зони за деформация и различното окачване.

Нов странен патент от Mazda разбуни духовете

От това изображение специалистите правят извода, че Mazda разработва новата си спортна кола с ванкелов двигател. Слуховете се подсилват и от факта, че съвсем скоро на Нюрбургринг беше засечена камуфлажна Mazda RX-8. Не е изключено японците да използват свалената преди осем години от производство Mazda за изпитания на новия роторен двигател.

Иначе слухове за възраждането на Mazda RX-8 се появяват периодично от седем години насам, но официалните лица от Mazda са доста сдържани в коментарите си. Последното изказване на изпълнителния директор на Mazda Акира Марумото е от месец юни тази година и гласи, че марката е оставила създаването на нов модел с роторен двигател на заден план. Постъпленията в патентното ведомство обаче говорят друго.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър

    11 3 Отговор
    Аз като гледам си правя извода, че двигателя ще е отзад. Отпред има някаква съмнителна форма на под, което не се прави когато там има двигател

    Коментиран от #2

  • 2 Мартин

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Петър":

    На RX-8 няма "отзад". Виж колко е издължена предната част, няма как да е отзад. Роторният двигател е в пъти по-малък, дано само да измислили такъв който не трябва да се подменя на 80 хиляди километра.

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Jezza

    23 1 Отговор
    Коментар 3 беше моят, нямаше нищо обидно, спам или обида и т.н. Просто дадох линк за повече информация и някой се разсърди. Накратко още преди 2 год. го обявиха този проект и се казва Skyactive-R. Хибрид с ванкелов двигател. Тъй като е малък, двигателя ще е под багажника и ще подпомага батерията за по-дълъг пробег. Не е нещо ново за автоиндустрията, Ауди също са мислили да го правят, но нещо не могли да го доизмислят и са се отказали.

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Юри

    7 0 Отговор
    Не се сменя целия двигател , а само сегментните елевенти на ротора.
  • 8 Дългият капак се прави за аеродинамика

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    Дългият преден капак се прави за аеродинамика. Не е задължително там да има двигател
  • 9 незнайко

    8 0 Отговор
    Възхищавам се на японците, че не се отказаха и доразвиват ванкеловия двигател. Тази нова кола може да е с ванкелов двигател въртящ генератор за електромоторите в силовия тракт. Това бе подхвърлено в мрежата неотдавна. Ванкела ще работи само в най оптималния си режим !
  • 10 изглежда добре

    7 1 Отговор
    ще удари и бмв и мерцедес и целата нацистка измет в земята