Отидете към основна версия

17 973 40

От втори опит: В САЩ продадоха "виетнамка"

  • газ-
  • газ-66-
  • виетнамка-
  • обява-
  • продажба-
  • сащ

Точно година, след като се появи за първи път в обява за продажба в американския сайт Bring A Trailer, армейски ГАЗ-66 успя да си намери нов собственик. Миналия ноември наддаванията за руския камион достигнаха едва $6 500 и продавачът се отказа. Тази година обаче "виетнамката" е достигнала цена $7 500, което явно му се е сторило достатъчно.

Камионът с пробег едва 2 682 км е бил внесен в Щатите от Унгария през 2018 г. и от тогава насам практически не е каран. Под кабината работи 4.2-литров V8 с мощност 115 к.с. и максимален въртящ момент 295 Нм, съчетан с механична трансмисия с четири предавки.

В арсенала на "виетнамката" има двустепенна раздатъчна кутия, самоблокиращи диференциали на двете оси, система за контрол на налягането в гумите и вградена в предната броня лебедка.

Продавачът споделя, че мнозина потенциални купувачи на камиона са се опасявали от трудности с намирането на резервни части. Такива можели да се намерят безпроблемно онлайн в тематични сайтове, но за момента "виетнамката" няма нужда от ремонти.

Единственото слабо място били гумите, които били остарели с времето. През изминалата година от първия опит за продажба собственикът бил ремонтирал спирачната система и сменил свещите, генератора, карбуратора, бобината, радиатора, водната помпа и всички ремъци и маркучи, така че "виетнамката" била готова за подвизи.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.

Свързани новини