Отидете към основна версия

23 337 35

9800 евро за руската Panamera

  • тагаз-
  • aquila-
  • москва 2012

Таганрогският автомобилен завод обяви подробности и цени за новото си купе с четири врати. Моделът ще носи името Aquila ("орел" на латински) и ще струва не повече от 400 000 рубли - около 9 790 евро.



Шефът на борда на директорите на ТагАЗ Михаил Парамонов съобщи, че пилотната серия от 50 бройки Aquila ще бъде произведена до есента, а до края на годината предприятието планира да произведе 1 000-1 500 коли.



Серийното оборудване на руското купе с четири врати ще включва ABS, EBD, 2 въздушни възглавници, отопляеми огледала, ел. пакет, климатик, озвучителна система, лети джанти и кожен салон.



Списъкът с екстри срещу допълнително заплащане включва спортни седалки, камера за движение на заден ход и паркинг асистент.



От ТагАЗ са по-лаконични по въпроса с механиката на Aquila. В съобщението до медиите се споменава единствено, че моделът ще се оборудва с 1.6-литров бензинов двигател, без да се уточняват нито мощността, нито произходът му.



Според познавачи на руската автоиндустрия най-вероятно се касае за мотор на Huyndai, част от чиято продукция за местния пазар се сглобява в Таганрогският автомобилен завод.



Ако тези съмнения се потвърдят и под предния капак на Aquila действително се монтира корейският агрегат Gamma, руската Panamera ще може да разчита на мощност между 122 и 138 к.с.



Новият модел на ТагАЗ ще бъде представен пред публика на Московския автосалон през август. Засега от завода не възнамеряват да лансират Aquila извън Русия.



За чуждестранните пазари обаче се подготвя класическо купе с две врати на същата агрегатна база. То ще бъде представено в началото на 2013-а и ще се оборудва с двулитров двигател, съчетан са автоматична трансмисия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пакистански всъдеход за $15 000

    Пакистанската компания Karakoram Motors е изкупила конструкторската документация и правата върху производството на руския всъдеход Derways Cowboy, сгл ...
    09.08.2016
    6 905
    5