Отидете към основна версия

4 953 17

Volkswagen изведнъж взе да хвали Tesla

  • volkswagen-
  • tesla-
  • херберт дис

По време на представянето на новия Golf шефът на Volkswagen Херберт Дис се изказа неочаквано ласкаво за Tesla, съобщава Automotive News. В отговор на въпрос дали финансовите проблеми на калифорнийската компания не се дължат на това, че е прекалено малка, немският мениджър видимо се ядосал и рязко отвърнал, че не смята Tesla за нишов производител.

"Model 3 е масов автомобил. Освен това Tesla е един от най-големите производители на батерии за електромобили. Уважаваме Tesla - тя е конкурент, към който се отнасяме изключително сериозно", обобщава Дис.

Само допреди година-две Volkswagen редовно омаловажаваше постиженията на Tesla и дори започна рекламна война с билбордове, с които се закачаше с Илон Мъск. Малко след като пое кормилото на VAG, Дис обяви, че ще спре Tesla, тъй като концернът му разполага с възможности далеч над тези на американците. Отношението на немците към калифорнийския производител обаче явно е претърпяло рязък обрат.

Преди месец самият Илон Мъск публикува хвалебствен тиут по адрес на Херберт Дис. Според шефа на Tesla шефът на VW е направил много повече за електрическата мобилност от всеки друг ръководител на голяма автомобилна компания по света.

Внезапно започналото ухажване между Volkswagen и Tesla веднага породи слухове за бъдещи отношения между двете компании отвъд пазарното съперничество. Неотдавна Дис категорично отрече концернът му да има интерес към придобиване на дял в американския производител, но мнозина тълкуват флирта като подготовка за нещо по-голямо.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини