Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 17:35 4 950 17

Volkswagen изведнъж взе да хвали Tesla

  • volkswagen-
  • tesla-
  • херберт дис

По време на представянето на новия Golf шефът на Volkswagen Херберт Дис се изказа неочаквано ласкаво за Tesla, съобщава Automotive News. В отговор на въпрос дали финансовите проблеми на калифорнийската компания не се дължат на това, че е прекалено малка, немският мениджър видимо се ядосал и рязко отвърнал, че не смята Tesla за нишов производител.

"Model 3 е масов автомобил. Освен това Tesla е един от най-големите производители на батерии за електромобили. Уважаваме Tesla - тя е конкурент, към който се отнасяме изключително сериозно", обобщава Дис.

Volkswagen изведнъж взе да хвали Tesla

Само допреди година-две Volkswagen редовно омаловажаваше постиженията на Tesla и дори започна рекламна война с билбордове, с които се закачаше с Илон Мъск. Малко след като пое кормилото на VAG, Дис обяви, че ще спре Tesla, тъй като концернът му разполага с възможности далеч над тези на американците. Отношението на немците към калифорнийския производител обаче явно е претърпяло рязък обрат.

Преди месец самият Илон Мъск публикува хвалебствен тиут по адрес на Херберт Дис. Според шефа на Tesla шефът на VW е направил много повече за електрическата мобилност от всеки друг ръководител на голяма автомобилна компания по света.

Внезапно започналото ухажване между Volkswagen и Tesla веднага породи слухове за бъдещи отношения между двете компании отвъд пазарното съперничество. Неотдавна Дис категорично отрече концернът му да има интерес към придобиване на дял в американския производител, но мнозина тълкуват флирта като подготовка за нещо по-голямо.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дъ Клаш

    14 22 Отговор
    Не ни занимавайте с тази помиарска фирмичка.

    Коментиран от #6

  • 2 за гъби съм

    24 6 Отговор
    Правило на Гьобелс номер 1: Една лъжа повторена 1000 пъти става истина
    Правило на Гьобелс номер 2: Като не можеш да ги победиш съюзи се с тях и ги унищожи отвътре.

    Правило на Мъск: абе аз от ви не еа ичката лелина, *ейва и изм*кярите долни!

    Коментиран от #4

  • 3 Мазници

    31 1 Отговор
    Вероятно VAG ще искат да купуват батерии от новата фабрика на Тесла и сега правят мили очички за да изпилят цената.
  • 4 Прекрасен

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "за гъби съм":

    коментар!?И стилно и литературно издържан,и много точен!
  • 5 Плевньо

    12 6 Отговор
    Йесссссс. Ще строим завод на Тесла до Кремиковци. Отивам да взема още 2 милиона лева консултантски и почвам преговорите
  • 6 Иванов

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Дъ Клаш":

    Коя от двете имаш впредвид?

    Коментиран от #9, #10

  • 7 Този

    12 4 Отговор
    Ауди отдавна им свалиха шапка. Волво скоро признаха, че Тесла са много напред в енергийната ефективност на електромобилите.
  • 8 TSLA

    14 5 Отговор
    Jack Rickard, създателят на EVTV Motor Werks, човекът който десетилетия прави електрически конверсии на всякакви коли написа статия наскоро:

    "Няма смисъл вече да го правя. Модел 3 за 40 хил. е по-кола от конверсия за 40 хил. (без колата донор). Опитват се да пуснат убиеца на Тесла модел 2013, а сме вече 2019-та! С батерийната си технология, мрежата за зареждане Supercharger, онлайн продажбите и онлайн ъпдейтите на колите са толкова пред останалите, че ако НЯКОЙ не направи нещо СПЕШНО, в бъдеще всички автомобили ще са Тесла."

    Коментиран от #17

  • 9 Random

    3 10 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    И двете. Едната за това че избра Турция, другата че не може да прави коли

    Коментиран от #11

  • 10 Дъ Клаш

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Иванов":

    Е Фау Ве естествено иска ли питане те си се знаят.
  • 11 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Ама разбира се , те щото не могат да правят коли , та затова ВСИЧКИ "можещи" немци и не само вече се равняват само с тях !!! И само се надяват и те да почнат така да "не могат" да правят коли , хахахха !!!
    Публикувано във факти.бг: Уважаваме Tesla - тя е конкурент, към който се отнасяме изключително сериозно", обобщава Дис. !!!!!!!!! Без коментар !!

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Васко Кеца

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Тишина, тишина само тя ми остана...

    Гледам антиелектриците яко са се умълчали. Няма как да кажат, че точно този не разбира от производство на автомобили и конкуренция. Не стига че Тесла произвеждат най-добрите електромобили на най-добрите цени, ами на всичкото отгоре вече могат да го правят на печалба, а останалите не предвиждат печалби поне още три-четири години, ако дотогава и Тесла не бутне цените.

    Коментиран от #14

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 7765

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Антиелектрика":

    шефа на фв ви казва това което ви повтарят електриците от години ама казваш че това не те интересува как да те интересува като кошмарите ви стават реалност. хайде заравяите главите в пясакът

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Токо

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "TSLA":

    Като гледам тука какви селянчета пишат ми ставя ясно , че Тесла са виждали само на дядо си в мазата .... И нормално къде да я видят на село ! Но анализират и разбират ... Освен на теслата дръжката нищо друго не са виждали