Отидете към основна версия

5 956 21

Кои са по-добри шофьори - мъжете или жените

  • шофьори-
  • мъже-
  • жени-
  • статистика

Статистиката показва, че мъжете успяват да осъществят първото си по-сериозно ПТП по-бързо от жените. Дамите, от друга страна, се отличават със своята "способност" да намират странни препятствия на пътя. В опит да избегнат локви и дупки, те успяват да насочат колата директно към тях и в резултат на това са два пъти по-склонни от мъжете да направят т.нар. непредизвикано ПТП.

Тези данни са получени въз основа на анализ ПТП-та от водачи през последните шест месеца и са предоставени от компанията за техническа помощ и евакуация на METR. Също така, според получените данни, жените по-често се нуждаят от доставка на гориво, защото то "неочаквано" свършва точно на пътя.

Проблемите при жените най-често възникват поради несигурност и липса на технически умения, докато при мъжете, напротив, грешат от прекомерна самоувереност и небрежност, казват експертите. На много места по света мъжете често шофират докато са в нетрезво състояние, което води не само до сериозни щети, но и до злополуки с фатален край.

Друг любопитен факт от проучването е кой и поради какви причини търси специализирана помощ в сервиз. Мъжете например, са 2.5 пъти по-склонни да потърсят техническа помощ при трудно отстраними неизправности (проблеми със скоростната кутия, окачването или двигателя).

За жените пък са характерни доста по-тривиални проблеми при търсенето на специализирана помощ, като спукване на гума, проблеми с електрически компоненти от бордовата мрежа, разреден акумулатор и смяна на свещи. Освен това, жените доста по-често забравят ключовете си в колата и по неведоми причини тя се заключва с ключовете в нея.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.

Свързани новини