Отидете към основна версия

8 857 12

Нов всъдеход за армията на САЩ

  • general dynamics-
  • gmv 1.1

 

От доста време американските военни активно разглеждат възможността за нов армейски всъдеход. Ползвайки свежия си опит получен от Ирак и Афганистан, американците стигат до извода, че им е необходим автомобил, който да съчетава в себе си проходимост, скорост и функционалност.
 
Сега, опит да направи военна машина, отговаряща на гореописаните критерии, прави компанията General Dynamics. Едно от подразделенията на фирмата Land Systems договаря условията с военните от USSOCOM, като целта е подписване на договор за производство за новото военно транспортно средство.
 
Военните искат новия всъдеход да се побира в техните хеликоптери и още със слизането от тях да е годен за полеви действия. General Dynamics вече са готови с прототип, който е наречен GMV 1.1, название, което се разшифрова като Ground Mobility Vehicle. 
Готовият образец е предаден в щабквартирата на главното командване по т.нар. спец. операции, което е позиционирано във Флорида. На практика GMV 1.1  представлява всъдеход с централно разположен двигател. Последното се прави с цел идеално разпределение на масата между осите, което е особено важно при транспортирането му.
 
Автомобилът е способен да развива скорост от 140 км/ч. и може да превозва до пет войника с пълно бойно снаражение. GMV 1.1 е оборудван още с пълен набор от средства за свръзка и наблюдение C4ISR, включващ и огромен брой електронно оптически сензори.
 
Освен всичко това автомобилът е изключително функционален. Благодарение на специалната модулна конструкция той бързо и лесно може да се пригажда за различни дейности. До момента машината е преминала през уникални двугодишни тестове на полигоните в Аризона и Невада.
 
Ако се стигне до контракт, то на първо време командването на американската армия ще поръча 1 300 автомобила, които ще са предназначени за изпълнение на специални мисии.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини