Отидете към основна версия

4 769 34

Фенове на Mustang изригнаха срещу Mach-E

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e-
  • петиция-
  • забрана

Американският журналист и автомобилен историк Джими Дисмор създаде петиция с искане Ford да спре незабавно да използва името и емблемата на Mustang за новия си електрически кросоувър. Според ентусиаста в Диърборн са допуснали "колосална грешка", като са се опитали да припишат славното наследство на модела на автомобил с коренно различна концепция.

Дисмор, който е съавтор на книга за историята на Mustang, е подкрепен от хиляди собственици на "понита" и членове на клубове. Според тях маркетолозите на Ford се подиграват с миналото на модела, а използването на името за електрически кросоувър е оскърбително. До момента петицията е подписана от близо 3 800 души.

"Въпросът не е толкова в електрифицирането, колкото в използването на името за нещо, което не е "pony car". Концепцията на [дизайнера на Mustang] Гейл Халдърман за двуврато купе със задно предаване и 2+2 места не съответства на нито един кросоувър на пазара", обяснява Дисмор.

Ford не за пръв път се сблъсква с остри критики към използването на името Mustang. През 80-те, когато Синият овал планира да превърне култовия модел в купе с предно предаване на базата на Mazda, сред феновете се надига такова недоволство, че проектът тихомълком е преименуван на Probe.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 14 гласа.

Свързани новини

  • Как Ford планира да продава новия Mach-E

    Когато един производител пуска нов модел, дилърите често обявяват серия отстъпки, които са предназначени да примамят клиентите в салона. Ford оба ...
    04.12.2019
    3 023
    19
  • Ще продължи ли битката между Camaro и Mustang?

    Времената се менят, но битката между Camaro и Mustang може спокойно да бъде пренесена на друго ниво. Епохата на класическите масълкари е към своя край ...
    02.12.2019
    4 049
    23