Отидете към основна версия

15 820 19

TUV: Най-ненадеждните употребявани кросоувъри

  • tuv-
  • кросоувъри-
  • автомобилът на старо-
  • надеждност

Германската служба за технически надзор на автомобилите редовно прави класации на различни сегменти от автомобилния сектор. Сега, в "обектива" им попадат употребявани кросоувъри, които са на възраст 3 - 5 и 10 години. По-конкретно става дума за най-ненадеждните кросоувъри на възраст четири години, като класацията се базира на над девет милиона технически прегледа.

При тригодишните употребявани кросоувъри като такъв с най-много проблеми, германците класират на челна позиция в този анти рейтинг Dacia Duster. Различни дефекти специалистите от TUV откриват в 11.7 % от проверените Duster-и. Съвсем малко по-добре се представят "корейците" Hyundai Tucson и KIA Sportage, дефекти при които се откриват в 10.5% и 7.1%, съответно.

При петгодишните употребявани кросоувъри, най-много дефекти са открити в KIA Sportage (15%). Втората позиция тук е определена за Volkswagen Tiguan (14.2%), а тройката в тази анти класация се допълва от Nissan Qashqai (12.7%). При кросоувърите на възраст от десет и повече години, германците отличават, като най-ненадежден Mitsubishi Outlander (31.1%).

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 26 гласа.

Свързани новини

  • TUV: 10-годишна кола? Само германска!

    Преди дни ви показахме една част от класацията на германската асоциация TUV, като наблегнахме на най-непрепоръчителните, според германците, автомобили ...
    01.12.2019
    31 970
    89
  • Коли на старо, които не трябва да купувате

    Изборът на кола на старо до голяма степен зависи от късмета. Колкото и огледи да правите на един употребяван автомобил, той винаги може да има в себе ...
    20.11.2019
    109 066
    92