Отидете към основна версия

9 999 21

За новия хърватски хиперкар Rimac - 1.97 сек. до 100

  • rimac-
  • c_two-
  • хиперкар-
  • електромобил

Хърватската компания ще направи 17 прототипа на електрическия автомобил C_Two, серийните варианти на който ще струват над 2 милиона долара

Хърватската компания Rimac Automobili се подготвя за премиерата на продуктовата версия на електрическия си хиперкар C_Two с 1 914 конски сили, която ще се проведе през март на автомобилното изложение в Женева. Подгрявайки интереса на феновете към новия продукт, екипът на Римац разпространи най-новото видео от тестовете в социалните мрежи.

Общо Rimac ще изгради 17 прототипа, като те ще бъдат използвани за пътни тестове, за краш тестове, за тестове на стенд, за настройки на шасито и т.н. Първата партида на компанията започна да се пуска по писти по целия свят още през пролетта. Например в началото на този месец вече видяхме официални кадри, направени в техническия център Нардо, който е собственост на един от инвеститорите на Rimac - Porsche.

По-рано Собственикът Римац вече каза в различни интервюта, че серийното електрическо купе ще бъде различно от концепциите, демонстрирани в Женева през 2018 и 2019 г., и ще получи различно име. Сега основателят и изпълнителен директор на марката потвърди обещаните промени в дизайна, ергономията и производителността. В същото време първоначално обявеното връщане на четиримоторна електрическа схема с мощ от 1 914 к.с. и 2300 Nm ще останат непроменени - както и капацитетът на батерията от 120 киловатчаса.

Според изчисленията на производителя, новият хиперкар трябва да ускорява до 100 км/ч за 1.97 секунди, да развие максимална скорост от 412 км / ч и да измине 550 км с едно зареждане в WLTP цикъла. Борбата е не толкова за купувачите, с които Римац няма проблеми, а за поставянето на рекорди - хърватският модел ще се конкурира със следващите Tesla Roadster, Lotus Evija, Aspark Owl и близкия роднина Pininfarina Battista. Ще бъдат построени общо 150 автомобила - огромно количество в сравнение с дребномащабния предшественик, Rimac Concept_One. Всяко копие ще струва на клиентите около 2 милиона долара.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 11 гласа.

Свързани новини