Отидете към основна версия

7 672 18

ABT наточи SQ7 до 510 к.с.

  • audi-
  • abt-
  • sq7

ABT, германската тунинг компания, известна с това, че доставя на моделите на Audi и други марки от групата на VW повече мощност и по-агресивна визия, отново е на пазара с подобрена версия на наскоро освеженото Audi SQ7.


Най-съществените подобрения за дизеловия кросоувър са под капака. ABT постига това чрез собствения си високотехнологичен блок за управление на двигателя, който увеличава 435-те конски сили на фабричния дизелов V8 до внушителните 510 к.с. Максималният въртящ момент също нараства със 70 Нм до 970 Нм. От ABT не казват как увеличената мощност се отразява на производителността, но трябва да е достатъчно, за да я усетите, когато натиснете педала до долу. Освен това се предлага и ABT Sound Control за моделите, оборудвани с фабричната активна звукова система.


В допълнение към увеличената мощност под капака, ABT предлага и колела с опция от три различни цвята. Германската тунинг компания разработва и аеродинамичен издаден бодикит, който ще може да бъде поръчан от догодина. ABT ще предложи също няколко интериорни подобрения като типичните за компанията старт-стоп бутон с осветено лого или осветлението на вратите.


Audi SQ7 не е типичният дизелов SUV. Въртящият момент е огромен, а високотехнологичен блок за управление на двигателя на ABT позволява още по-висока производителност. Уникалните колела придават на кросоувъра агресивен вид, а издаденият бодикит, който ще се предлага скоро, би трябвало да подобри още визията на SQ7.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.

Свързани новини