Отидете към основна версия

8 542 36

Audi RS Q8 ускорява по-бързо от официалните данни

  • audi-
  • rs q8

Известен факт е, че някои автомобилни производители, особено германските, са прекалено предпазливи, когато става дума за публикуване на точни данни по отношение на мощността и динамика. Актуален пример за това е Audi с най-бързия си и мощен SUV досега - RS Q8. Автоконцернът от Инголщат казва, че по-евтината алтернатива на Lamborghini Urus ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди, но тестът в реални условия показва, че всъщност кросоувърът е с две десети от секундата по-бърз. Вижте видеото:

От Auditography заснеха чрез камера, обърната към виртуалния кокпит, че собственото измервателно устройство на мощния SUV записва време от 3,6 секунди при ускорение от 0 до 100 км/ч, но вграденият Vbox всъщност регистрира едва 3,58 секунди. Това е изумително постижение, като се има предвид, че автомобилът тежи внушителните 2315 килограма без водач.

Vbox-ът записва и пробег от 0-200 км/ ч за 11,71 секунди и четвърт миля, измината само за 11,85 секунди. Отново, силно впечатляващо за толкова голям и тежък автомобил.

Видеоклипът, заснет в Тенерифе, Испания, също ни дава възможност да чуем зверската симфония на 4.0-литровия битурбо V8 двигател, споделен с други два изключително желани RS модела, а именно RS7 Sportback и RS6 Avant.

Във видеото единственият автомобил, използван от Audi за претендиране за титлата за най-бърз SUV на Нюрбургринг - RS Q8, е представен със специалната си визия и ролбар, вместо задни седалки. Ако се чудите защо звучи малко по-силно от обичайното, причината се крие в липсващия задължителен бензинов филтър за твърди частици, като по този начин се позволява на V8 да пее сладката си мелодия без никакви ограничения.

Напомняме, че RS Q8 обиколи Нюрбургринг за 7 минути и 42.253 секунди, като по този начин победи поставения преди година рекорд от Mercedes-AMG GLC 63 S.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини

  • ABT наточи SQ7 до 510 к.с.

    ABT, германската тунинг компания, известна с това, че доставя на моделите на Audi и други марки от групата на VW повече мощност и по-агресивна визия, ...
    22.12.2019
    7 659
    18