Отидете към основна версия

15 300 27

Откраднаха гуми с джанти от чисто нов Chevrolet Corvette

  • chevrolet-
  • corvette-
  • кражба-
  • гуми

Най-новото осмо поколение на Chevrolet Corvette стана жертва на вандали. Спортният автомобил на стойност 60 хил. долара загуби колелата си - престъпници ги откраднаха за броени минути.

От видеоклип, публикуван от Motor Trend, става ясно, че нападателите не са прибрали дори гайките, те остават да лежат в снега. Изборът на автомобила също поражда въпроси - Corvette от осмо поколение се появи на пазара съвсем наскоро и предвид високата му цена от модела не са продадени много бройки.

Освен това джантите са специални и не са съвместими с други автомобили, така че най-вероятно за престъпниците би било трудно да продадат „продукта“. От друга страна, пълен комплект гуми за този модел струва около 1000 долара, а фабричните джанти са много по-скъпи.

В началото на 2020 г. се случи друг неприятен инцидент с Corvette C8. Няколко инженери от General Motors, възползвайки се от служебното си положение, организираха състезания на тестови спортни автомобили по улиците на Bowling Green. Те бяха арестувани за превишена скорост - един от "пилотите" ускори до 193 километра в час, а вторият до 130 километра в час.

Corvette от осмо поколение дебютира миналото лято. Колата запази префикса Stingray и получи V8 двигател с 502 конски сили с работен обем 6,2 литра, който сега се намира зад седалките. С тази настройка и гореспоменатия пакет Z51 Performance, Corvette Stingray със задно задвижване ускорява до 100 за по-малко от три секунди.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 12 гласа.

Свързани новини