Отидете към основна версия

14 111 32

Ето я новата Mazda6

  • mazda-
  • 6-
  • takeri-
  • skyactiv

 

До сега японците от Mazda дразнеха своите фенове, като показваха само малки части от автомобила. Така наречените тийзери обаче не дава ясна представа за това как ще изглежда новата шестица на самураите. Сега те за първи път разкриха лицето на новата Mazda6.
 
Доста от предположенията на експертите, касаещи външния вид на автомобила се оказаха верни. Иновационният модел стриктно следва стила на концептуалния модел Takeri (на долната снимка), но се вижда, че в някои детайли серийния модел е малко по-сдържан.
 
На този етап техническите характеристики се държат в пълна тайна, но е известно, че това ще е втория модел след CX-5, който ще е изцяло конструиран в съответствие с концепцията Skyactiv. Ще припомним, че последната включва цялостна облекчена конструкция и нови мотори.
 
Очаква се още бензиновите двигатели на Mazda6 също да са с повишена степен на сгъстяване, а дизелите - с понижена. Съвкупността от всички тези решения води до значително подобряване на икономичността на автомобила, като в същото време това не е за сметка на динамиката му.
 
Премиерата на новата Mazda6 е насрочена за месец септември тази година и ще се състои в рамките на автомобилното изложение в Париж. Според предварителните планове на компанията продажбите на модела ще стартират от началото на следващата година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини