Отидете към основна версия

7 509 7

Най-необичайните японски серийни коли

  • японски автомобили-
  • серийно производство

Мнозина заявяват, че Япония е друга планета. И имат право. Японците имат различно виждане по много различни въпроси, а сега ще ви покажем на едно място тяхното виждане за автомобилите. По-конкретно ви предлагаме да видите едни от най-необичайните и нестандартни автомобили, направени в Страната на изгряващото слънце. Имайте предвид, че тук говорим за серийни модели, пуснати в продажба.

Subaru SVX

Дори в България можете да намерите този модел, който без преувеличение заслужава да бъде наречен култов. Най-забележителното в Subaru SVX е, разбира се, дизайнът на страничните стъкла. През 90-те години това купе изглеждаше много футуристично, но това не се отрази на успеха на продажбите.

Suzuki X-90

Друг виден автомобил от 90-те, който представлява кросоувър кабриолет, или по-точно, SUV с каросерия тарга. Благодарение на успешния дизайн, дори сега този модел не изглежда 25-годишен. Между другото, колата се прави само две години - от 1995 до 1997-а.

Mitsuoka Orochi

Този спортен автомобил се произвежда от 2006 г. до 2014 г. и е кръстен на митичния дракон с осем глави и осем опашки. Очевидно с това се обяснява силно екстравагантния външен вид на колата.

Dome Zero

Този автомобил наистина беше пуснат серийно, макар и в много малки тиражи, и се произвеждаше от средата на 70-те до 1986-та. В онези дни подобен дизайн се смята за модерен. Колата е оборудвана с 2.8-литров двигател на Nissan с мощност 145 к.с. Ускорение до сто - 7 секунди. Според спецификациите максималната скорост на Dome Zero е 220 км в час.

Toyota Sera

На пръв поглед може да изглежда, че в този автомобил няма нищо свръхестествено. Но щом вратите се отворят, осъзнавате, че това е почти Lamborghini. Между другото, Toyota Sera е позиционирана като бюджетен спортен автомобил, базиран на Toyota Paseo.

Nissan S-Cargo

Това е един от най-слети японски проекти, особено що се касае до лекотоварни автомобили. Тази кола се произвежда от 1989 до 1992 година, но въпросът е: Кой има нужда от нея? Да, всъщност това са само местните любители на стила неоретро, за които са произведени 12 хиляди такива возила.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини