Отидете към основна версия

85 105 42

Има ли отсрочка за ГТП и "Гражданска отговорност"?

  • гтп-
  • гражданска отговорност-
  • извънредно положение

Предвид извънредното положение, в което се намира държавата и мерките, които правителството взима с цел улесняване на гражданите по плащането на битови сметки, данъци и такси, проверихме дали има и облекчение, касаещо моторните превозни средства.

Оказва се, че що се касае до задължителните застраховка "гражданска отговорност" и годишен технически преглед на превозното средство, такива мерки все още не са взети. А според нас, са не по-малко наложителни, предвид обстановката в страната.

Всички МПС-та, регистрирани на територията на България, трябва да преминават задължителен технически преглед (ГТП) без да просрочват датата, оказана в предишния. Автомобилите следва да отговорят на определени технически изисквания, като прегледите, както и до сега се извършват с камери под наблюдение в пунктовете.

Промени и отсрочки по застраховката "Гражданската отговорност", свързана с притежаването и/или използването на моторни превозни средства, за които застрахованите отговарят съгласно българското законодателство или законодателството на държавата, в която е настъпила вредата, също към момента не са предвидени.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 65 гласа.

Свързани новини