Last news in Fakti

11 Юни, 2021 09:34 16 132 29

Техническите прегледи за автомобили поскъпват. Как да плащаме по-малко за ГТП?

  • гтп-
  • отстъпки

Инициативата за създаването на картата за отстъпки е на Bri4ka

Техническите прегледи за автомобили поскъпват. Как да плащаме по-малко за ГТП? - 1

Съвсем скоро, към средата на месец юли, у нас влизат в сила промените в Наредба №Н-32 за техническите прегледи и всеки един автомобил ще получава т.нар. екостикер. Очаква се новата мярка, която цели намаляване на замърсяването на въздуха, да увеличи цената на годишните технически прегледи.

Как обаче можем да плащаме по-малко? Това може да стане възможно, благодарение на нова виртуална карта, която дава отстъпка от 15% в над 40 обекта за ГТП в страната. Тези сервизни точки са позиционирани в 28 големи града в България, а до края на годината списъкът им ще нарасне до 100 обекта. Картата е напълно безплатна.

За да използвате картата, трябва единствено да я свалите от приложението https://cardbox.bg/ на мобилния си телефон от Google Play, App Store или AppGallery в зависимост от операционната система, която използвате. След това инсталирате и се регистрирате.

Веднага след активацията може да използвате виртуалната си карта с отстъпки. В приложението има меню, от което избирате своя град и желан пункт, ако са повече от един. Картата дава отстъпки и за обектите на Петрол, SDI, Медина Мед, Xado, GI и Drink&Drive.

Техническите прегледи за автомобили поскъпват. Как да плащаме по-малко за ГТП?


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 русенец

    63 43 Отговор
    Оставете как да плащаме по-малко. По-важното е да накараме хората , проверяващи колите ни да си вършат работата и да не допускат таралясници на пътя! Всеки знае , че ГТП в Бг си е просто формален. Най-много да ти проверят спирачките и то ако имат стенд. Сега щели да ПРОДАВАТ и стикери за екологичност на автомобила. И как проверяват изгорелите газове? С какво? Вкарайте в ред пунктовете за ГТП, после ще мислим как да станат и по-евтини!

    Коментиран от #26

  • 3 choko

    22 3 Отговор
    Вижте какво ново около ГТП-тата и как ще минаваме преглед!

  • 4 сектант

    15 22 Отговор
    най ми е кеф като закарам чисто новия бигстър, който сега ще си купя на 1вия му технически преглед и питам "ще я бъде ли?"
  • 5 123

    43 10 Отговор
    Дано най после спрат от движение една част от пушилниците . Поне тези с премахнати ДПФ ФИЛТРИ !
  • 6 Сделано в СССР

    35 7 Отговор
    БКП - ГЕРБ и БКП - БСП гласуваха 300 000 000 на съпартиеца си Петър Кънев от БСП за ненужни и незаконни еко стикери ? Съвсем скоро беше , дни преди края на 44 НС .
  • 7 1234

    16 4 Отговор
    Здравейте , някой има ли информация дали ще ограничават или спират дизеловите автомобили ? Много неща се говорят , дори мой познат който има пункт за прегледи ми каза да забравя за дизела .
    Ще бъда благодарен ако някой има точна информация да я сподели

    Коментиран от #10, #23

  • 8 гост

    13 4 Отговор
    Тя про...щината винаги си е била в хората , а не по животните но явно в Русе индивидите от тая група са доста щом мислят че ако техните джобове са пълни с пари и се чудет къде и колко да прахосват то и на другите са такива.
  • 9 пуинта мара

    43 4 Отговор
    пунта мара. колие виновни за това че тъмно сините горят кабели гуми дрехи пластмаси. тецовете и те горят само еко боклуци от италия нов внос. камионите и автобусите и те са еко. ама нали колите са най много дай тях че ги дерем до скъсване. полвин българия се топли с твърдо гориво щот сме бедни и е най евтино. що на лято няма замърсяване на въздуха а????що с моя голф 90 г подържан почти безупречно и с изправна газова уредба трябва да плащ
    ам рестрикциии. егати малоумщините. само дерат народа. нищо друго не е освен, както казах, ПУНТА МАРА

    Коментиран от #19, #22

  • 10 СЪВЕТ

    28 4 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Колега дали ще ги спират или не и дали да се забрави за дизела или не е много рано да се каже. СЪВЕТ- Мини преглед преди 12.07.21 Така ще имаш време от 12 месеца да получиш адекватен отговор на въпроса си. Твоя приятел с пункта за ГТП му кажи да не се изказва толкова обобщено и НЕкомпетентно щото е лошо за имиджа му

    Коментиран от #12

  • 11 12345

    12 7 Отговор
    Бричка натисни ги яко,колите с газова да и падне данъка.
  • 12 1234

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "СЪВЕТ":

    Благодаря , прегледа ми е на 8ми другия месец , но ми изпадна много изгоден дизел и ако не реагирам може и да го изтърва .
    Говорих с много хора и всички ми казват да се въздържа от покупка в момента . Никой обаче не може да каже какво ще става .Мой приятел обяви и двете си коли които са дизелови за продажба . Вече втори месец няма интерес , само някакви обаждания с информационна цел .Не съм противник на дизела ,но хората около мен си подмениха колите с бензинови през последните 2 години , а в момента на пазара има доста изгодни дизели ....не знам , май ще изчакам

    Коментиран от #13, #14

  • 13 съвет

    22 3 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    ако дизелчето е добро защо да не го вземеш/ винаги може да оптидеш при приятеля си с гтп пункта и да ти замери реалните му вредни частици които изхвърля. след това може да ги съпоставите с тези които показват колко са изхв. газове за определената категорие евро 5,6, и т.н. ако ти се припокриват нещата я купувай. Дизела когато е изправен е ок. Не си мисли че нашите тъпаци ще измислят нещо по добро от Европа. Просто виж дали колата реално покриава критериите и я купувай. Като я замерваш със сондата гледай преди това малко да си и зачервил кюнците и да е с прилично гориво.
  • 14 Бате Боби

    25 3 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Аз да те попитам колата както и да е. А ми тези с дизеловите камиони какво ще правят питай твоя познат😉

    Коментиран от #15

  • 15 колега

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бате Боби":

    за тях няма да важат нормите защото, реално, всичко трябва да спре. нали сме много развита икономика. всичката ни техника е последен писък на автомобилостроенето. докато има миризливи автобуси от гр. транспорт ще има и пушещи камиони.
  • 16 Гост

    33 2 Отговор
    Поредният грабеж, маскиран зад булото на инициативата да намалим замърсяването на въздуха.
  • 17 Иван

    8 10 Отговор
    Нищо не купувай , сега актуални са малки икономични коли газ-бензин
    Дизела го чистят в Европа и затова намираш изгодни цени
    Дори евро 5 не купувай защото е по въпрос да спре още през 2022г
    Ако може по-добре гледай някой хибрид
  • 18 KENEPHBG

    10 4 Отговор
    15% от парка да се спре от движение на ГТП. Най-мръсните сажди и пърдялници.
  • 19 KENEPHBG

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "пуинта мара":

    Ти го каза, защото сте най-много, затова замърсявате най-много. Освен това ми кадиш в лицето, а Марица Изток е зад хоризонта. Относно Малцинствата - да си плащат за всичко докато станат хора, никакво спонсориране на цигании! Няма такава държава!

    Коментиран от #20

  • 20 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #19 от "KENEPHBG":

    Всичко ти подкрепям, но Марица изток дими зад хоризонта, но течението го носи над главите на целия град. Питай марица изток колко милион аплатиха за глоби за мръсен въздух само миналата година.

    Коментиран от #21

  • 21 Ооо

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Гост":

    Питай Марица изток дали глобите не са калкулирани в цената и всъщност кой ги плаща

    Коментиран от #25

  • 22 Ногу си прав пич,

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "пуинта мара":

    Ма така е по тези земи.... И както чини дълго време ще е... Така че ако си уверен, че ще живееш още триста години - СВИКВАЙ!!!
  • 23 Комбайнер

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Е де..... Няма да е от днес за утре... Нооо полека лека щ е ни е... Аат тези с дизелите.... И щем не щем ще се откажем. Ама първо ще ни смъкнат малко кинти!!! Копи пейст от ДИМОКРАЦИИТЕ!!!
  • 24 qwerty

    5 0 Отговор
    между спиране от движение на дизеловия автопарк и спиране на продажби на новопроизведени дизелови автомобили има разлика. най-много да ни нахвндрят като в някой градове на запад със забрана за влизане на дизелови автомобили неотговарящи на определена еко-категория целогодишно от 7 до 19 часа
  • 25 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ооо":

    Прав си ние с тебе ги плащаме.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ввв

    3 2 Отговор
    Как може да ви манипулират толкова лесно бре,само дизел ще купуваш 1234
  • 28 незнайко

    4 1 Отговор
    ОТСТЪПКАТА Е ЗАМАЗВАНЕ НА ОЧИТЕ !!! Как си представяте 50% намаление примерно на стока ??? Много просто . Прледи това е с НАДУТА 50% цена !!! Преди година купувах маска от една аптека за 1.70 лв. сега същата маска я купувам за 0.20 лв. Това не Ви ли навежда на мисъл ПЕЧАЛБА ???
  • 29 Васил

    6 0 Отговор
    Проблема не в колите излезте през зимата вечер 2-3 часа през ноща всичко е мъгла заради отоплението а през деня гетата бълват яко черни пушеци.