Отидете към основна версия

9 924 29

ABT надгради новото RS6 до бруталните 690 к.с.

  • abt-
  • audi-
  • rs6-
  • avant

Със сигурност Audi RS6 Avant е най-емблематичното високопроизводително комби в автоиндустрията, отличавайки се със своята агресивност и мощност. Със своите 591 конски сили, прехвърляни на четирите колела, актуалната генерация на модела не изневерява на този имидж, а дори го изпълва със съдържание още повече. Високопроизводителното комби ускорява като суперкар, звучи като гневен римски бог и въпреки това предоставя лукс и комфорт за петима пътници. Сега, с доработката на ABT, RS6 Avant е още по-бърз и агресивен. Това предаде Motor 1.

Известната с тунингите си на Audi и VW компания надгражда максималната мощност на 4.0-литровия битурбо V8 на RS6 Avant до бруталните 690 к.с. ABT не предоставя пълни подробности за направените промени, но в основата на доработката е нов блок за управление на двигателя с настройка, която очевидно е по-агресивна от фабричната.

Освен това тунинг компанията споменава за „цял набор от мерки за защита на двигателя, които осигуряват удоволствие от шофирането без притеснение за евентуални повреди“. Що се отнася до ускорението, ABT казва, че надграденият RS6 Avant развива от 0-100 км/ч за 3.3 секунди. Не се споменава дали ограничителят на скоростта е премахнат. Фабричният модел е ограничен на 250 км/ч, но подозираме, че доработеното комби ще задмине тази граница. Няма данни и за промени в окачването.

Това обаче не е пълния пакет за доработка на ABT. Той се очаква да пристигне по-късно през април. Дали с пълния пакет ще дойде и повече мощност, не се знае, но не би било изненадващо, ако това се случи. Доработките на предишни генерации на RS6 от ABT са надхвърляли 700 к.с., така че тунинг компанията със сигурност има накъде да надгради високопроизводителното комби.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини