Отидете към основна версия

10 357 51

Volkswagen Golf R - битурбо, 290 к.с. и DSG

  • volkswagen-
  • golf

С наближаване на датата 4 септември, за когато е запланувана премиерата на седмата генерация на Volkswagen Golf, в интернет изтича все повече информация по темата. Въпреки че от Волфсбург стриктно пазят детайлните данни за новия Golf, вече доста от нещата са ясни. Неизвестен на този етап остава само външният вид на колата.

Ясно е обаче, че Golf VII ще се прави на новата модулна платформа Modularer Querbaukasten, благодарение на която масата на автомобила ще е значително по-ниска. По предварителни данни седмата генерация на Golf ще олекне с 80-100 килограма в сравнение със сегашното шесто поколение на модела.
 
Именно по-ниската маса ще е в основата на значително по-добрата динамика на модела. Това най-вече ще се усети при наточените версии и особено при тази с индекс R. По данни от производителя такава ще се появи само няколко месеца след премиерата в Берлин на 4 септември 2012-а.
 
С други думи Volkswagen Golf R ще дебютира през първата четвърт на 2013 година, като най-вероятно това ще стане през пролетта в Женева. За най-мощният Golf е ясно, че ще разполага с иновационен битурбодвигател, от който инженерите от Волсбург са изцедили 290 конски сили.
 
Другата новина е, че този агрегат ще работи с последно поколение на фирмената скоростна кутия с два съединителя DSG. Автомобилът ще се отличава външно по различния си аеродинамичен обвес, по-големите спортни джанти и снижения клиренс. Последният ще е резултат от модернизираното спортно окачване, с което ще се сдобие Golf R.
 
Освен спортното шаси, промени спрямо стандартната версия ще претърпи и спирачната система. Още нещо любопитно за Golf R, което касае цялата седма генерация на модела, е че тя ще е по-широка и по-дълга от сегашната, което ще доведе до значително по-голямо пространство в салона, както и до увеличаване на багажния обем.
 
От Волсбург все още не са обявили никакви конкретни цени на модела, но немците официално обещаха, че новият Golf VII, независимо от различните модификации, няма да е по-скъп от аналогичните версии на сегашното шесто поколение на най-продавания модел в Европа.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Volkswagen показва новия Golf на 4 септември

    Датите в календара с програмата на седмото поколение на Golf са попълнени почти изцяло. От Volkswagen вече потвърдиха официално, че производството ...
    04.08.2012
    12 154
    22