Отидете към основна версия

16 994 12

Разгадаха мистерията с погребания Ford

  • ford-
  • popular-
  • 103e-
  • гроб-
  • находка-
  • куриоз

Загадката със закопания в градина в английското графство Западен Йоркшър Ford неочаквано получи обяснение само две седмици, след като британските медии разгласиха новината за находката. Автомобилът бе изровен от Джон Брейшоу от град Хекмъндуайк, който решил да прекопае задния двор на къщата си от скука покрай карантината.

Липсата на каквато и да било информация в архивите за Ford Popular 103е от 1955-1956 г. въпреки наличните регистрационни табели и сериен номер веднага породи спекулации за историята на автомобила. Появиха се дори теории, че колата е била свързана по някакъв начин със специалните служби, които опитали да се отърват от нея по дискретен начин преди повече от половин век.

Оказва се, че целта на "погребението" наистина е била "фордът" да изчезне завинаги без следа, но по далеч по-прозаични причини, съобщава The Times. Истината разкрива 91-годишната вдовица на ветерана от Втората световна война Харолд Лайлс, чиято собственост по онова време били и къщата, и автомобилът.

Шест години след покупката колата се повредила и Лайлс решил да се отърве от нея, но парите за бракуване му се досвидели. Оставил я на двора за известно време, в което децата я използвали за игра, след което през 1964-а Харолд и брат му я закопали.

Лайлс починал през 1987 г. и споменът за погребания Ford вероятно щял да си отиде с него, докато вдовицата му не попаднала на историята по новините. "Смях се като луда, когато научих, че автомобилът е намерен", разказва възрастната госпожа, която не крие радостта си от находката.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 17 гласа.

Свързани новини