Отидете към основна версия

26 485 15

Новият армейски всъдеход в действие

  • oshkosh defense-
  • l-atv

 

Компанията Oshkosh Defense продължава борбата за спечелване на конкурс, който беше обявен от щатската армия за нов многоцелеви автомобил. През седмицата Oshkosh Defense демонстрираха пред висши военни на САЩ своето виждане за нов армейски всъдеход, който да замени Hummer.
 
Демонстрацията беше проведена на полигон, намиращ се в близост до военноморската база Куантико. Тя беше част от финала на конкурса  JLTV.На база неговите  резултати беше избран новият военен всъдеход за морските пехотинци на САЩ. Още преди конкурса специалистите считаха именно Oshkosh L-ATV за фаворит.
 
Основният коз, който се изтъква е, че бронираният Oshkosh L-ATV е доста по-лек от останалите конкуренти. Автомобилът вече доказа качествата си в тежката off-road надпревара  Baja 1000, като впечатли със своята иновационна система на окачването, наречена  TAK-4i.
 
Освен това Oshkosh L-ATV може да се задвижва както само от дизелов двигател, така и от дизелово електрическа хибридна схема. След конкурса стана ясно, че компаниите BAE Systems и General Dynamics не са одобрени и са вън от играта. Военните ще разчитат на Оshkosh,  AM General и Lockheed Martin.
 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Щатската армия сменя Humvee с хибрид

    Това съвсем не означава, че американските военни са се загрижили за екологията. Идеята е на въоръжение да бъде въведен нов всъдеход, който да е по- ...
    24.09.2011
    5 015
    1