Отидете към основна версия

17 184 48

Някой да търси "пура" комби?

  • mercedes-benz-
  • caro-
  • s-klasse-
  • w126-
  • 560 tel

В гамата на Mercedes-Benz никога не е имало S-Klasse комби, макар че немалко клиенти биха платили с готовност за такова. Днес за потенциалните купувачи на подобен автомобил е предназначен GLS, но преди ерата на големите SUV-та в търсенето в тази пазарна ниша трябваше да бъде задоволено от компании като Caro International.

В края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век базираното в Хабмург каросерийно ателие предлага удължени лимузини и бронирани возила. По желание на клиента се изработват и комбита като този Mercedes-Benz 560 TEL.

Както показва името, автомобилът е построен на базата на W126 560 SEL. Буквата "S" е заменена от "T" от T-Modell, както в Щутгарт традиционно обозначават комбитата си. Доработката се извършва по най-високите заводски стандарти на Mercedes-Benz с използване на оригинални компоненти.

Задницата на 560 TEL е заимствана от Тогавашната E-Klasse. От S124 са взети стоповете и стъклото на петата врата.

Под предния капак работи 5.6-литров изцяло алуминиев V8 с мощност 279 к.с. и максимален въртящ момент 430 Нм. Четиристепенната автоматична трансмисия задвижва задните колела.

Уникатът, решен в перлено черен металик и черен кожен салон, се продава от нюйоркската компания Stuart Parr Collection. Пробегът е 64 000 мили (103 000 км), а цената е въпрос на преговори.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.

Свързани новини