Отидете към основна версия

5 621 61

След камиона, Мъск отложи и появата на Tesla Roadster

  • tesla-
  • roadster

Най-спортният модел в гамата на Tesla се отлага за неопределено време. Въвеждането на този модел на пазара не е приоритет за американската марка, смята Илон Мъск. Шефът на Tesla обяви отлагането на пазарния дебют на модела Roadster за неопределено време. Той не може да посочи точните дати, тъй като сега компанията има много по-приоритетни задачи.

Информацията за отлагането на старта на серийното производство на Tesla Roadster се появи по време на интервю на Мъск, дадено пред стендъп комика Джо Роган. На въпроса кога ще бъде възможно да се закупи спортния електромобил, ръководителят на Tesla отговори, че няма точни дати, тъй като моделът не е приоритет.

Сега всички усилия на компанията са насочени към увеличаване на обема на производството на кросоувърите Model Y и изграждането на първия европейски завод на Tesla край Берлин. Мъск сравни роудстъра с десерт, преди който трябва да се дегустират още много ястия.

Освен това той намекна, че пикапът Cybertruck ще се появи в серийно производство преди Roadster. Ще припомним, че прототипът на Tesla Roadster беше показан през ноември 2017 година. Двувратката е оборудвана с три електродвигателя и батерия с капацитет 250 киловатчаса, които са в състояние да ускорят колата до 100 км/ч за 1.9 секунди.

Общата мощност на електрическия силов тракт не беше оповестена, въпреки че въртящият момент на колелата е известен - 10 000 Nm. По-късно Мъск обяви, че най-наточената модификация на Tesla Roadster ще получи пакет от опции, базирани на ракетната технология на SpaceX.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 11 гласа.

Свързани новини