Отидете към основна версия

9 973 27

Mercedes пуска кросоувър с необичаен дизайн и без аналог

  • mercedes-benz-
  • eqa

Най-малкият електрически кросоувър на Mercedes-Benz преминава последния етап на тестване. Продажбите на този модел трябва да започнат в началото на следващата година, съобщава AutoExpress.

Новият автомобил ще получи името EQA. И за известно време той ще се превърне в единственият премиум малък кросоувър на пазара (Audi, BMW и другите все още нямат такива предложения).

Дизайнът на EQA обаче ще бъде различен от традиционната корпоративна идентичност на немската компания. Това е необходимо, за да се подчертае, че това е точно електрическият модел.

Mercedes-Benz подготвя няколко електрически автомобила наведнъж: в допълнение към вече наличния кросоувър EQC и малкият EQA, семейството EQ ще разполага със седемместна EQB версия, както и голям седан EQS.

Първоначално германците искаха да пуснат EQA като градски хечбек. Още веднага обаче стана ясно, че кросоувърите вече са във водеща позиция. В допълнение, кросоувърът носи повече печалба.

Ще бъдат направени няколко версии на EQA. Най-мощният ще получи два двигателя с обща мощност 268 к.с., което ще позволи ускорение от 0 до 100 км/ч по-бързо от 5 секунди. Очакваният автономен пробег е 400 км.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.

Свързани новини