Отидете към основна версия

31 634 167

Това е Volkswagen Golf VII

  • volkswagen-
  • golf-
  • mk vii

Пред вас е седмото поколение на германския бестселър Volkswagen Golf. Премиерата на новата генерация се състоя в Берлин, а най-важното, което отбеляза Мартин Винтеркорн, е, че Golf VII е по-лек, по-икономичен, по-просторен и по-безопасен в сравнение с предшественика. Освен това седмата генерация впечатлява със значително обогатено базово оборудване, а салонът е с повишен комфорт и простор. Още от водещите новини, които бяха изнесени по време на премиерата са, че двигателите ще са по-икономични и значително по-екологични.

Що се отнася до външния вид на колата, Винтеркорн каза, че е работено върху т.нар. фини промени. Чертите са по-остри, а основните промени са по-къс преден надвес и широка С колона. Иначе, както всички поколения до този момент, и седмото е нараснало на дължина и широчина. Габаритите на Golf VII са 4 255 мм, 1 799 мм и 1 452 мм, съответно дължина широчина и височина. В сравнение с предшественика дължината е повече с 56 мм, а широчината с 13 мм. На височина обаче новият Golf не е пораснал. Той е по-нисък от шестото поколение на модела с 28 мм.

Нарасналите габарити водят и до увеличено междуосие, което вече е 2 637 мм (+59 мм). Всички тези цифри се отразяват най-вече на простора в салона. Увеличено е мястото за краката на пасажерите отзад, както и пространството на нивото на раменете им. Най-основната промяна е свързана с багажника. Именно малкото товарно пространство беше един от основните недостатъци на шестото поколение и тук конструкторите са се опитали да решат този проблем като са добавили още 30 литра обем. Седмото поколение на Volkswagen Golf разполага с багажен обем от 380 литра.

Намаленото тегло пък се дължи основно на иновационни материали и най-вече на новата модулна платформа MQB, на която ще се правят почти половината модели на марката Volkswagen. Новият Golf тежи само 1 050 килограма, което според специалистите е изключително добро постижение. Mk7 Golf ще се предлага с гама от напречно монтирани четирицилиндрови бензинови и дизелови двигатели, като общият им брой ще достигне 12 агрегата. Продажбите ще стартират още през септември, а в края на следващата година марката ще зарадва и хардкор феновете с версиите GTI и R.

Опционното оборудване на Golf VII включва системи за безопасност, много от които са заимствани от по-високите класове автомобили. Една от тях е автономното спиране на автомобила при опасност от сблъсък. Още от интересните опции са адаптивен круиз контрол и асистент за поддържане на пътното платно. Презентацията завърши с всеобщото мнение на хората от VW, че това е най-съвършеният компактен хечбек, правен някога. Дали обаче това ще се окаже факт и седмата генерация ще продължи да чупи рекордите по продажби в Европа, ще покаже само времето.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Вижте цените на Volkswagen Golf VII

    Малко преди автомобилното изложение в Париж Volkswagen обяви цените на седмото поколение на модела Golf. Новата генерация, както вече ви информирах ...
    19.09.2012
    50 119
    122
  • Новият Golf: Официални ТТ данни

      След по-малко от две седмици ще станем свидетели на премиерата на седмата генерация на най-важния модел на Volkswagen. В заводите на ком ...
    23.08.2012
    8 859
    43