Отидете към основна версия

6 725 19

Благодарение на българи и Mercedes CLS ще стане по-интелигентен

  • mercedes-benz-
  • cls-
  • mbux

Компанията Mercedes-Benz обяви появата на нов информационно-развлекателен комплекс в обновената CLS-класа. Вместо мултимедийната система COMAND модернизираната версия ще получи MBUX.

Ще припомним, че новата A-Klasse бе първият модел на Mercedes-Benz, който предложи иновативната мултимедийна система MBUX - Mercedes-Benz User Experience. Уникална характеристика на тази система е способността ѝ да се самообучава благодарение на вградения софтуер с изкуствен интелект.

Другото, с което ние българите се гордеем, но германците премълчават, е, че тази "умна" система е разработена от българи. По-конкретно това са експертните екипи на Visteon България.

Иначе централната конзола на CLS ще запази двата 12.3-инчови екрана. Новият информационно-развлекателен комплекс ще бъде разположен до цифровото табло. По-специално появата на MBUX ще позволи контрол чрез сензорен екран, което ще улесни живота на водачите.

Освен това новият CLS ще бъде оборудван с активни асистенти при спиране и ще се предлага в две версии: CLS450 и AMG CLS53. От техническата част всичко ще си остане същото. Така версията CLS450 ще получи 6-цилиндров трилитров турбо двигател с EQ Boost и мощност 362 к.с. и 500 Нм въртящ момент.

CLS53 пък ще бъде оборудван със същия 6-цилиндров двигател, но с повишена мощност от 429 к.с. и 581 Нм въртящ момент. Ускорението до 100 км/ч при тази модификация ще отнема 4,4 секунди.

Заедно с двата двигателя ще работи свръхбързата и високотехнологична деветстепенна автоматична скоростна кутия. Цветната палитра на обновения модел ще пък се допълни с два нови нюанса: сребро Mojave и сребро Cirrus.

В същото време германската компания все още не е публикувала информация за цената на новите артикули. Най-вероятно цените ще бъдат обявени преди края на тази година, когато дилърите ще получат рестайлиг вариантите на CLS.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 13 гласа.

Свързани новини