Отидете към основна версия

9 162 28

Бъдещето на Hyundai и Kia: корейците се подготвят за революция

  • kia-
  • hyundai-
  • електромобили-
  • бъдеще

Корейският концерн Hyundai-Kia сега държи 8.9% дял в глобалните продажби на автомобили с двигатели с вътрешно горене. Според Business Korea през първото тримесечие на 2020 година Hyundai и Kia са продали почти 29 хиляди електрически автомобила.

Изглежда, че цифрата не е много голяма, но всъщност е почти 10% от целия световен пазар на електрически автомобили. И това предполага, че в бъдеще корейците могат да станат един от лидерите в световната автомобилна индустрия.

И ето още една интересна цифра - от 2016 година глобалният пазар на електромобили е нараснал 4.3 пъти, а продажбите на електрически Hyundai и Kia са се увеличили ... 20 пъти. И сега корейският концерн заема 4-то място в списъка на най-големите производители на екологично чисти автомобили, като губи само от Tesla, Nissan-Renault и Volkswagen Group.

И това е само началото. До 2025 година корейците искат да имат 23 електрически автомобила в своята гама. Много от тях ще бъдат изградени на нова платформа, която се разработва специално за електрически превозни средства. Очаква се през юни 2020-а да бъде представен първият модел на тази платформа - кросоувър с автономен пробег от около 450-500 км.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 17 гласа.

Свързани новини