Last news in Fakti

6 Октомври, 2020 16:55 3 284 3

Hyundai ще прави най-високопроходимите "ходещи" автомобили

  • hyundai-
  • ходещи автомобили-
  • хюндай-
  • офроуд

Те ще могат да прескачат препятствия или да се изкачват по стълби

Hyundai ще прави най-високопроходимите "ходещи" автомобили - 1

В края на миналата седмица, корейците обявиха, че започват създаването на подразделение, наречено New Horizons Studio. Това подразделение ще се фокусира върху създаването на т.нар. превозни средства с максимална мобилност (UMV - Ultimate Mobility Vehicles).

Вицепрезидентът на дивизията Йонг Су заяви, че екипът му е решен да изгради първата в света самоходна кола. Подобна техника ще бъде насочена към клиенти, които желаят да пътуват по нестандартни настилки и изключително тежък офроуд, включително райони, до които колите не са стигали преди.

Hyundai ще прави най-високопроходимите "ходещи" автомобили

New Horizons Studio в момента работи по серийната версия на прототипа Hyundai Elevate, който беше представен за първи път на CES 2019. Отличителна черта на Elevate са колелата, прикрепени към телескопичните крака. Hyundai вярва, че подобно оборудване може да се използва за спешни служби в случай на природни бедствия.

Самоходната кола ще може да помага и например на хората с увреждания. При липса на рампа те ще могат да извикат такава кола директно до къщата си, тя ще се придвижи до вратата и ще се подравни с пода, така че човек на инвалидна количка да влезе в салона безпроблемно.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ддд

    1 1 Отговор
    аз все по такива места ходя , ще свърши работа. или май не ходя
  • 2 0000

    5 4 Отговор
    Да продължат да си правят контейнерите за кораби.с колите не им се получава

    Коментиран от #3

  • 3 Иво

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "0000":

    Подскажи кои могат да правят коли.. корейците правят едни от най - читавите коли(и не само)в момента, за разлика от коя да е европейска марка.