Отидете към основна версия

8 458 21

Mazda превърна Isuzu D-Max в новия пикап BT-50

  • mazda-
  • bt-50-
  • isuzu-
  • d-max-
  • пикапи

Моделът смени поколението, премина на друга платформа и се сдоби с нов двигател

Mazda показа трето поколение на пикапа BT-50. Любопитното е, че моделът е коренно нов. Използвана е платформата Isuzu D-Max, като двата пикапа унифицират не само рамата, но и кабината, товарната платформа и дори част от екстериорните панели.

В допълнение, BT-50 получи и нов двигател от Isuzu. Засега бе представена версията за австралийския пазар с двойна кабина и товароносимост 1 065 килограма. Пикапът е оборудван с трилитров Isuzu турбодизел, който произвежда 190 конски сили и 450 Нм въртящ момент.

По-късно гамата на двигателите ще се попълни с по-малко мощен дизелов 1.9-литров агрегат с мощност 150 конски сили, който също е заимстван от D-Max. Настоящият турбодизел е комбиниран с ръчна шестстепенна скоростна кутия или шестстепенен автоматик Aisin.

Новият BT-50, преобразуван от Isuzu, се предлага със система за задвижване на всички колела с твърда връзка на предния мост и със задно заключване на диференциала. С промяната на поколението пикапът се промени и по размери.

В сравнение с предшественика си дължината е намалена с 93 милиметра, до 5 373 милиметра, а височината - с 25 милиметра, до 1 790 милиметра. Междуосието е намаляло с 95 милиметра и е 3 125 милиметра.

Пикапът обаче става по-широк с 20 милиметра (1 870 милиметра). Колкото до дизайна, Mazda BT-50 получава оригинална предна част, направена в стила на съвременните модели на марката. Работено е и върху интериора, като подписа на Mazda е видим, и е в хармония с оформлението на D-Max. 

Опциите за австралийския BT-50 са кожен интериор, адаптивен круиз контрол, системи за автоматично спиране и задържане в лентата. Моделът ще влезе в продажба през втората половина на 2020 година и ще дойде от фабриката на Mazda в Тайланд.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 14 гласа.

Свързани новини

  • 13 нови "мазди" до 2025 г.

    Японците от Mazda разказаха за планове си за разширяване на моделната линия през следващите четири години. Както и много други марки и те ще бъдат анг ...
    18.06.2021
    4 973
    5