Отидете към основна версия

31 469 94

Явно няма връщане назад: Легендарен завод на VW преминава изцяло към производството на електромобили

  • цвикау-
  • завод-
  • електромобили-
  • volkswagen

Последният автомобил с „нормален“ двигател вече слезе от конвейера.

Заводът на Volkswagen в Цвикау оттук нататък ще произвежда изключително и само електрически автомобили. Последният автомобил с „нормален“ двигател вече слезе от конвейера.

Превключването на фабриката в Цвикау на електрически автомобили е знаково събитие не само за Volkswagen, но и за цялата световна автомобилна индустрия. В крайна сметка това е едно от най-старите автомобилни предприятия в света.

То започва да работи още през 1904 г. и автомобили от такива марки като Horch, DKW, IFA, Audi, Trabant, Volkswagen са слизали от монтажната линия на този завод. Можем да кажем, че заводът Цвикау е част от ДНК-то на цялата европейска автомобилна индустрия.

За 116 години там са направени над 9.5 милиона автомобила с двигатели с вътрешно горене. И сега този емблематичен завод се отказва от ДВГ и преминава към електрически автомобили.

Засега там ще се прави само Volkswagen ID.3, но скоро към него ще се присъединят и други електрически Volkswagen-и, както и електрическите автомобили с марките Audi, Skoda и SEAT (планирано е да бъдат произвеждани общо 6 модела).

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 55 гласа.

Свързани новини