Отидете към основна версия

4 984 6

Infiniti показа силует на новия си хечбек

  • infiniti-
  • mercedes-benz-
  • a-klasse

Infiniti разпространи първия официален тийзър на прототип, който ще бъде показан в Женева следващия месец. Детайлна информация за този автомобил все още няма, но в пресинформацията се казва, че концептуалната разработка ще е с впечатляващи динамични характеристики и ще е много близка до серийната версия.

Моделът ще е разположен на стъпало под серията G и ще представлява хечбек с три врати. От компанията заявяват още, че това ще е "особен автомобил", който ще се отличава значително от останалата продукция на марката. Най-вероятните му съперници ще бъдат Audi A3, BMW 1er и Lexus CT.

По предварителна информация дизайнът на прототипа е разработен в лондонското студио на марката и по всяка вероятност ще е с предно предаване. Спекулира се също, че ще идзползва платформата на следващото поколение на Mercedes-Benz A-Klasse.

Японският производител ще получи това шаси в рамките на сътрудничеството между концерна Daimler и алианса Renault-Nissan. Вбъдеще Infiniti планира да използва същата платформа и за нов компактен кросоувър. Ще припомним, че се предвижда и използването на бензинови и дизелови агрегати, също дело на Daimler.

По-рано японците пуснаха информация и за нов електромобил, който ще се прави на базата на Nissan Leaf. Този модел ще се появи в гамата на Infiniti след две години и ще разполага с електромотор с мощност 109 к.с. и литиеви батерии, обезпечаващи 160-километров пробег.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини